Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Čudars: Arī Āboltiņa ir vainojama pie "Vienotības" zemajiem reitingiem

© F64

Salaspils mērs Raimonds Čudars (V) aicina partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu pašai sevi izvirzīt politiskā spēka vadītāja amatam, dodot iespēju partijas biedriem lemt par uzticību viņai.

Kā pastāstīja Čudars, pirms nedēļas partijas valdes sēdē viņš, sekojot "Vienotības" priekšsēdētāja Andra Piebalga lēmumam par turpmāku nekandidēšanu partijas vadītāja amatam, aicinājis ieņemamo amatu atstāt arī Āboltiņu, taču šāds priekšlikums valdē atbalstu neguvis.

Šonedēļ Čudars valdei izsūtījis vēstuli, kurā aicinājis Āboltiņu pašai sevi izvirzīt partijas vadītājas amatam. "Nevar būt, ka partiju formāli vada viens cilvēks, bet medijos galvenā uzmanība tiek pievērsta citam," teica Čudars.

"Lai kongress izsaka viņai uzticību vai arī neuzticību," rosināja Čudars, piebilstot, ka nedrīkst pieļaut situāciju, ka kāds, faktiski pārstāvot partiju, slēpjas aiz citiem cilvēkiem, kas partiju vada saskaņā ar kongresa lēmumu.

Viņš norādīja, ka tostarp Āboltiņa ir vainojama pie "Vienotības" zemajiem reitingiem, jo viņa, visbiežāk parādoties medijos, rada iespaidu par partiju. "Ja pēdējā laikā pārstāvi partiju, tad acīmredzami zemie reitingi saistīti ar partijas pārstāvjiem," teica Čudars.

Salaspils mērs ir pārliecināts, ka Āboltiņas ietekme partijā mazinājusies un kongresā, ja viņa kandidētu partijas vadītāja amatam, par Āboltiņu nebalsotu virkne partijas biedru, tostarp viņš pats.

Čudars "Vienotības" priekšsēža amatā gatavs atbalstīt partijas vadītāja vietnieku Edvardu Smiltēnu, kurš šodien atkāpās no frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. "Ļoti cienu viņa rīcību, viņš mani pārliecināja," sacīja Čudars.

Kā ziņots, Smiltēns šodien atkāpās no "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. Līdz ar atkāpšanos no šī amata viņš uz laiku apturēja arī savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam "Vienotības" kongresā 19.augustā.

Smiltēns pauda neapmierinātību, ka patlaban uz partijas priekšsēdētāja amatu tiek minētas divas personas - viņš un Āboltiņa. "Tā kā mums ir diametrāli pretējs skatījums uz partijas turpmāko attīstību, "Vienotības" frakcijai ir jāpieņem lēmums par partijas nākotni un to cilvēku, kuram viņi dod uzticību partijas turpmākai vadībai," norādīja politiķis.

Pati Āboltiņa, runājot par iespēju vadīt partiju, gan uzsvēra, ka viņu šim amatam neviens nav uzrunājis. Viņa arī apliecināja, ka uz to nekandidētu. Politiķe piebilda, ka ir mēģinājusi attālināties no partijas darba, lai negatīvais tēls, kas pietiekami iesakņojies sabiedrībā, neradītu kaitējumu partijai.