Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Kozlovskis atsakās kandidēt uz "Vienotības" valdes priekšsēdētāju amatu

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) ir nolēmis nekandidēt uz partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāju amatu, vēsta portāls "lsm.lv".

"Mana kandidatūra netiks vērtēta," šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Kozlovskis. Viņaprāt, svarīgākais jautājums uz ko jāatbild partijai ir, ko tā spēj piedāvāt sabiedrībai pirms nākamajā gadā gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Kā ziņots, "Vienotības" valde šodien skatīs ar partijas 19.augustā gaidāmā kongresa organizēšanu saistītos jautājumus.

"Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns plāno rosināt sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu, ka "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai amats būtu jāatstāj līdz kongresam. Politiķis iepriekš paziņoja, ka saistībā ar šo jautājumu uz laiku aptur savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam "Vienotības" kongresā.

F64

Kā ziņots, Smiltēns norādījis, ka viņš ir aicinājis Āboltiņu atkāpties no frakcijas priekšsēdētājas amata, lai partija, veicot radikālas pārmaiņas, varētu pretendēt uz 10% līdz 20% lielu atbalstu sabiedrībā. Neveicot lielas izmaiņas līdzšinējā darbībā, viņaprāt, var piepildīties prognozes, ka "Vienotība" nākamajās Saeimas vēlēšanas var nespēt nokomplektēt tādu komandu un piedāvājumu, kas varētu labi startēt vēlēšanās.

Tāpat vēstīts, ka izskanējis ierosinājums valdei vienoties par viena kopīga partijas priekšsēdētāja kandidāta virzīšanu uz kongresu. Pašlaik kā iespējamie kandidāti uz partijas vadītāja amatu izskanējuši Smiltēns un Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Pašreizējais "Vienotības" priekšsēdētājs Andris Piebalgs paziņojis, ka atkārtoti nekandidēs uz šo amatu.