Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Kronberga: Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai jābūt vienas ministrijas pakļautībā

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Būtu nepieciešamas diskusijas par to, vai Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai (VBTAI) ir jāatrodas zem vienas ministrijas, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja bijusī inspekcijas priekšniece Ilona Kronberga.

Kronberga sacīja, ka sliecas piekrist tiesībsarga viedoklim, ka VBTAI "jābūt nedaudz augstākā līmenī", jo tā atbild par īpaši ievainojamu sabiedrības grupu, kura pati sevi nespēj aizstāvēt.

"Sabiedrība gaida vairāk no šādas iestādes. Tai ir vienalga, ka tā ir ļoti cieši iekļauta kaut kādos rāmjos. Tas, kas tur ir patlaban, nevar neko vairāk izpildīt," viņa sacīja.

Kronberga arī piebilda, ka jaunais VBTAI vadītājs amatā jāaicina tikai tad, kad ir precīzi definēts, ko no viņa sagaida un kādi būs viņa uzdevumi.

Kā ziņots, pēc aptuveni pusgada atrašanās amatā šā gada maijā atlūgumu iesniedza VBTAI vadītāja Ilona Kronberga. Šādu lēmumu viņa pieņēmusi saistībā ar izmaiņām privātajā dzīvē.

Savukārt 28.jūnijā Valsts kanceleja izsludināja konkursu uz VBTAI vadītāja amatu. Konkurss beidzās bez rezultāta. Kā augusta nogalē informēja Ministru kabineta preses sekretāre Sabīne Spurķe, par tālāko rīcību ar VBTAI vadītāja amata konkursu vēl tiek lemts, tāpēc Valsts kanceleja patlaban nesniedz detalizētāku informāciju par tā tālāko gaidu.