Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Smiltēns prognozē, ka pēc vēlēšanām no Saeimas izkritīs Sudrabas partija

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Saeimas sastāvā pēc nākamajām vēlēšanām ir gaidāmas ļoti lielas pārmaiņas, intervijā Latvijas Radio prognozēja "Vienotību" pametušais, tagad Latvijas Reģionu apvienību (LRA) atbalstošās biedrības "Sabiedrība centriskai politikai" (SCP) līderis Edvards Smiltēns.

Saeimā pārstāvēto partiju sastāvā Smiltēns gan īpaši lielas izmaiņas neprognozē - parlamentā iekļūšot "Saskaņa", esošās koalīcijas partijas, bet divi jauni gravitācijas centri būšot ap LRA un Jauno konservatīvo partiju. Tādējādi politiķis izkrišanu no Saeimas prognozē tikai Ingunas Sudrabas partijai.

Smiltēns LRA redzot "lielu potenciālu" un skata to kā gravitācijas centru, ap kuru savelkas citi politiskie spēki.

Politiķa mērķis esot ar paša vadīto biedrību ievest politikā jaunus cilvēkus un panākt reālu paaudžu nomaiņu. LRA Saeimas vēlēšanu sarakstiem biedrība varētu deleģēt 20 līdz 25 cilvēkus, tomēr kandidātus atklāt Smiltēns nebija gatavs, kamēr viņi paši nav pauduši gatavību "izgaismoties".

Tāpat Smiltēns skaidri neatbildēja uz jautājumu, kāda būs biedrības nākotne, proti, vai biedrība iekļausies LRA vai arī uz tās bāzes dibinās jaunu politisko partiju.