Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Valsts kancelejas direktors Saeimā izraisa skandālu

KATRU GADU – 2% ATLAISTO. Jānis Citskovskis: «Trijos gados varam optimizēt nodarbināto skaitu. Ministrijas vēlas nelielu ieskriešanos ar uzsvaru uz trešo gadu. Tā saucamais studentu princips, kad viss tiek atliks uz pēdējo brīdi. Mūsu piedāvājums ir lineārs – 2% katru gadu [nodarbināto samazināšana]. Liels nogrieznis būs pirmais gads, kad redzēsim, kas ir paveikts» © Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītājs Andris Bērziņš (ZZS) Valsts kancelejas direktoram Jānim Citskovskim visai asi aizrādīja par komisijas sēdes kavējumu.

Šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija uzklausīja Valsts kontroles izvērtējumu par mazo valsts tiešās pārvaldes iestāžu darbu un to iespējamu reorganizāciju.

Uz sēdi bija uzaicināts arī Citskovskis, kurš kavējās 15 minūtes, jo turpat aiz komisijas sēdes telpas durvīm atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Tas saniknoja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītāju, kurš Citskovskim norādīja, ka preses konferences jārīko citā vietā, turklāt šī neesot pirmā reize, kad Valsts kancelejas direktors kavē Saeimas komisijas darbu.

Bērziņš norādīja, ka viņš Citskovska kavējuma dēļ ir gatavs slēgt komisijas sēdi, informēt par to Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un piedzīt no Ministru kabineta izdevumus, kas radušies sēdes aizkavēšanās dēļ.

Citskovskis taisnojās, ka viņam ir attaisnojums, jo viņu pie sēdes telpas gaidījuši žurnālisti. Valsts kancelejas direktors sacīja, ka mazo iestāžu iespējama rezorganizācija ir sabiedrībai būtisks jautājums, tāpēc viņš atbildējis uz žurnālistu jautājumiem.

Savukārt Bērziņš uzsvēra, ka Citskovskis nodarbojas ar demagoģiju, un Saeimas komisijas vadītājam ir žēl, ka Citskovskis nesaprot pārmetumus.

"Šī ir beidzamā reize. Jūs neesat visvarens, ka varat darīt kā gribat. Lai aizrādītu citiem, jums pašam ir jābūt disciplinētam. Kā var vadīt citus ierēdņus, ja pats nevar savest sevi kārtībā," uzsvēra Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītājs.

Bērziņš informēja, ka patlaban top "viena vēstule" par Citskovska attieksmi pret dokumentu apriti, liekot noprast, ka Valsts kancelejas direktors pusgadu iepazinies ar Valsts kontroles izvērtējumu par mazo valsts iestāžu rezorganizāciju.