Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Premjers: Lielākas algas valsts pārvaldē būs uz atlaisto darbinieku rēķina

© F64

Valsts pārvaldes reformu plānus, kas paredz vairāku gadu laikā par 6% samazināt darbinieku skaitu, šoreiz varētu izdoties īstenot, jo šis tikšot noteikts par vienīgo ceļu, kā valsts pārvaldes iestādēs iegūt līdzekļus algu palielināšanai, šorīt LTV "Rīta panorāmā" stāstīja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Politiķis uzsvēra, ka pašlaik reforma ir tikai sākuma posmā un šis noteikti nebūšot tas gadījums, kad štatu samazināšanai varētu pieiet mehāniski. Tā vietā darbs notikšot analītiski, un pirmais posms būs sarunas un vienošanās par reformām ar ministriem, kas veiks savu resoru iekšējo analīzi līdz pavasara sākumam.

Kučinskis atzina, ka ierēdniecībā ir spēcīgs pašsaglabāšanās instinkts, tomēr kopumā viņš esot diezgan drošs, ka valsts pārvaldes reformas pavirzīsies uz priekšu, jo ieceres vismaz tikšot izrunātas.

Savukārt nākamā gada budžeta pieņemšanā būtiskus pavērsienus premjers neprognozē. Mēs turējām solījumu, nekādu "deputātu kvotu" budžeta projektā nav, tātad vajadzētu būt īsākām un konstruktīvākām debatēm, piebilda politiķis.

Ministru prezidents informēja, ka Eiropas Komisijas oficiāla atzinuma par budžeta projektu vēl nav, bet indikācijas rādot, ka visam vajadzētu būt kārtībā.