Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Par "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju kļūst Hosams Abu Meri [papildināts]

© F64

"Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatā apstiprināts deputāts Hosams Abs Meri.

"Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens informēja žurnālistus, ka šis lēmums bija vienbalsīgs, un tas nozīmē izmaiņas partijas attīstībā.

Abu Meri preses konferencē pauda gandarījumu par šādu vienotu frakcijas nostāju. Viņš arī uzsvēra, ka jaunajā sesijā ir vairāki svarīgi jautājumi un kopumā frakciju sagaida darbs, kas nebūs viegls. Viņš minēja, ka būs jālemj par pāreju uz izglītību latviešu valodā, jāīsteno veselības aprūpes reforma un jāveic citi darbi.

Līdzšinējā frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa noliks Saeimas deputātes mandātu un plāno atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Abu Meri frakcijas priekšsēdētāja amatam rekomendēja "Vienotības" valde, izslēdzot no partijas Āboltiņu. Šādu lēmumu partijas valde pieņēma 6.novembrī.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Par frakcijas priekšsēdētāja vietniekiem šodien netika lemts. Šos amatus iepriekš bija lemts piedāvāt tā dēvētājiem reģionu pārstāvjiem un partijas "Kustība "Par!"" deputātiem.

Abu Meri teica, ka par vietniekiem nav grūti vienoties un viņi tiks ievēlēti. Savukārt Ašeradens skaidroja, ka tas vēl netika izdarīts, tāpēc, ka vēl ir jāpabeidz darbs pie frakcijas nolikuma. Tad tikšot ievēlēti vietnieki un izveidots frakcijas prezidijs.