Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Kalnozols pieprasa sodīt Kaimiņu par viņa izteikumiem

© F64

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) aicina Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju izvērtēt parlamentārieša Artusa Kaimiņa (KPV LV) izteikumus par viņu, sodīt viņu par tiem, kā arī aicināt tos atsaukt.

"Kopš brīža, kad Artuss Kaimiņš ir kļuvis par Saeimas deputātu, viņš neskaitāmas reizes aizvainojoši un neētiski izteicies par mani un citiem kolēģiem," iesniegumā komisijai skaidro Kalnozols.

Īpaši viņš izceļ 16.novembra un 7.decembra Saeimas sēdes, kad Kaimiņš debašu laikā vērsies pie Kalnozola. Kā piemēru viņš min šādas Kaimiņa replikas: "Kad pēdējo reizi savu sievu siti?", "Aizej pie ārsta, ja gribas!", "Tu nodarbojies ar emocionālo vardarbību šeit", "Tu esi slims!", "Un es sapratu, Valdi Kalnozol, manuprāt, jūs tiešām esat traks".

Kalnozols prasa izvērtēt izteikumus, kas esot personīgi aizskaroši viņam un ģimenes locekļiem. "Lūdzu izvērtēt manu iesniegumu ne tikai par manu personīgo aizskaršanu un apvainojumu, bet arī par manas sievas un bērnu aizskaršanu," iesniegumā pauž Kalnozols.

"Šāda veida uzvedība un personīgi aizskarošu apgalvojumu izteikšana pret mani un pārējiem Saeimas kolēģiem no deputāta Kaimiņa puses jau ir izveidojusies par normālu ikdienas praksi, savukārt brīdī, kad deputāts pārkāpj jebkādas "sarkanās līnijas" un sāk aizskart parlamentāriešu ģimenes locekļus un bērnus, tas ir jāaptur un par to jāsoda nekavējoties," pauž Kalnozols.

Viņš prasa izvērtēt Kaimiņa izteikumus, saukt viņu pie atbildības, nosakot "augstāko soda mēru", kā arī veicināt, lai Kaimiņš publiski atsauktu savus apgalvojumus un atvainotos.