Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Viedoklis. "Sausais atlikums" pēc Vējoņa vizītes ASV: Atvests krekliņš un botas

© Scanpix

Nesen Valsts prezidentam Raimondam Vējonim bija darba vizīte ASV – notika tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, Facebook pārstāvjiem un ne tikai. Taču sabiedrībā šī vizīte izpelnījās uzmanību saistībā ar R. Vējoņa sliktajām angļu valodas prasmēm, viņa sliktā angļu valodas izruna ir atstājusi graujošu un neaizmirstamu iespaidu pat ārzemju medijos.

Vizīte un tās „sausais atlikums” tika apspriests arī raidījumā „Preses klubs”. Viens no runātājiem - Latvijas Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs neslēpa savu sašutumu par R. Vējoņa vizīti ASV. Viņš norāda, ja viņš būtu prezidents un viņam būtu iespēja runāt ar D. Trampu Latvijai tik būtiskajā mirklī, kad Latvijas ekonomiku satricinājuši notikumi banku sektorā (ASV par naudas atmazgāšanu vērsās pret Latvijas „ABLV Bank”), viņš izmantotu šo iespēju savādāk, nevis gozētos PR bildēs.

„Es parunātu šo tēmu ar ASV prezidentu un censtos vismaz teikt - ja mēs ejam pēc jūsu stabules, nodarot lielu postu savai ekonomikai, ko jūs mums dodiet pretī? Privātā sarunā ar D. Trampu bija jāizmanto šī iespēja. Manuprāt, veiksmīgi iespēju izmantoja Lietuvas prezidente, runājot par sašķidrināto gāzi un vienojoties par labākiem ekonomiskajiem nosacījumiem savai valstij, arī Igaunijas prezidentei bija sekmīga saruna saistībā ar IT jomu. - viņa panāca Research centra izveidi Igaunijā.Ar ko mēs braucam mājas? Ar krekliņu un botām [R. Vējonis Ņujorkā apmeklēja Latvijas simtgadei veltīto "Knicks" spēli].