Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Kaimiņa partija premjera krēslam virza Gobzemu

© F64 Photo Agency

Partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts, startējot 13.Saeimas vēlēšanās, būs vairāku Zolitūdes traģēdijas civillietu advokāts Aldis Gobzems, informēja politiskajā spēkā.

Šādu lēmumu svētdien vienbalsīgi pieņēmusi partijas valde.

Ierakstā savā profilā sociālajā tīklā "Facebook" Gobzems skaidro, ka izvēle doties politikā saistīta tieši ar Zolitūdes traģēdijas lietu.

"Latvijas izaicinājums ir atgriezt mūsu ļaudis mājās - saliedētā, drošā un konkurētspējīgā valstī. Tas ir grūts un brīžam šķietami pat nerealizējams uzdevums. Šie būs jautājumi, kuru risinājumam "KPV LV" ir vīzija un kuru piedāvāsim Latvijas sabiedrībai," norādīja Gobzems.

Kā vēstīts, Gobzems iepriekš aģentūrai LETA apstiprināja, ka plāno pievienoties Artusa Kaimiņa vadītajai partijai.

Ierakstā savā profilā sociālajā tīklā "Facebook" Gobzems skaidro, ka izvēle doties politikā saistīta tieši ar Zolitūdes traģēdijas lietu. Viņš arī norādīja, ka Kaimiņš ir viens no tiem, kas palīdzējis "uzturot Zolitūdes stāstu dzīvu visus šos gadus". Gobzems uzsvēra, ka "[..] nebūšu kā viņš [Kaimiņš], drīzāk pat pretpols".

Sarunā ar aģentūru LETA advokāts norādīja, ka ir jau izlēmis par savu nākotni politikā, taču vēl ir pāragri paziņot par tās formātu. Viņš norādīja, ka tuvākajā laikā pats paziņos par savām turpmākajām darbībām.

Gobzema vārds saistībā ar "KPV LV" tika minēts jau 2016.gadā, kad Kaimiņš piedāvāja partijas valdei iekļaut advokātu partijas sarakstā Rīgas domes vēlēšanās, liecina LETA arhīvā pieejamā informācija.

Jau vēstīts, ka "KPV LV" vadībā ir trīs līdzpriekšsēdētāji - Artuss Kaimiņš, Linda Liepiņa un Atis Zakatistovs. Martā partiju bija gatavi atbalstīt 1,9% no sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujātajiem cilvēkiem.