Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Parādnieks: Pensijai jābūt atkarīgai no bērnu skaita

© F64

Pensijas apmēram jābūt atkarīgam no cilvēka bērnu skaita, šodien Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) domes sēdē sacīja Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja, ka cerams ar laiku Saeima nonāks līdz apziņai, ka cilvēki, kuri audzinājuši bērnus ir jāatbalsta, nodrošinot viņiem lielākas pensijas.

Viņš norādīja, ka cerams ar laiku Saeima nonāks līdz apziņai, ka cilvēki, kuri audzinājuši bērnus ir jāatbalsta, nodrošinot viņiem lielākas pensijas.

Kāda seniore gan nebija apmierināta ar Parādnieka pausto, norādot, ka pensionāriem neder uzlabojumi "kaut kad", bet uzlabojumi pensionāriem nepieciešami tagad, jo pensionāri ir uz nabadzības sliekšņa. "Mēs visi esam pēckara bērni, mums palīdzība vajadzīga šodien," sacīja pensionāre.

Tāpat kāda cita pensionāre norādīja, ka būtiski ir jau ilgstoši nerisinātie pensionāru medicīnas jautājumi, tostarp vislielākās grūtības pensionāriem sagādā zobārstniecības pakalpojumu saņemšanas. Zobārstniecība ir privātā sektora pakalpojums, kuru pensionāri nevar atļauties, uzsvēra seniore.

Saeimas deputāte un Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS) norādīja, ka nākotnē varētu runāt par līdzmaksājumu samazināšanu pensionāriem, tomēr pilnībā atcelt līdzmaksājumus, pēc politiķes domām, nevar, jo tam iebilstot abas ģimenes ārstu asociācijas.

Runājot par zobārstniecības pakalpojumiem, Barča sacīja, ka par zobu labošanas un protezēšanas pakalpojumu atgūt naudu varot, pieprasot pārmaksāto nodokļu atmaksu.

Vienlaikus politiķe norādīja, ka straujākai pensiju celšanu varētu nodrošināt, maksājot par vienu darba stāža gadu, jo, pēc Barčas domām, ar pensiju indeksāciju tik strauju pensiju pieaugumu, kādu vēlas pensionāri, nav iespējama.

Šodien norisinās LPF domes sēde, kurā saistībā ar vēlēšanām tiek pārrunāti uzstādījumi Latvijas partijām. Uz pensionāru jautājumiem atbild Zaļo un zemnieku savienības, partijas "Saskaņa" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakciju pārstāvji.