Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Rinkēvičs: "Vienotība" pēdējā laikā bija augstprātīga un kašķīga

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Partijai "Vienotība" bija daudz panākumu, bet pēdējā laikā tā bija augstprātīga, kašķīga un sagurusi, bet apvienība "Jaunā Vienotība" ir saliedēta, iekļaujoša un enerģiska, sestdien apvienības kopsapulcē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Politiķis uzsvēra, ka "Jaunā Vienotība" turpina racionālu un pragmatisku kursu, pārstāv eiropeiskas vērtības. Viņš uzsvēra, ka Saeimas vēlēšanas būs būtiskas, jo ir svarīgi nepievienoties to valstu grupai, kas sevi izolē.

Rinkēvičs pauda, ka "Jaunajai Vienotībai" programmā daudz jārunā par Latvijas iekšējo drošību.

Rinkēvičs pauda, ka "Jaunajai Vienotībai" programmā daudz jārunā par Latvijas iekšējo drošību, stingri jāiestājas par tiesiskumu. Savukārt tagad politiskajā vidē ir vērojami "populisma uzplūdi" un "gaišie spēki, kas apkaro vēl gaišākus".

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis savā uzrunā pauda, ka būtiski īstenot reformas, bet pašlaik "Vienotībai" ir "jāstrādā purvā". Lai arī dabā purvs ir aizsargājams biotops, politiskais purvs ir jānosusina, lai varētu īstenot pārmaiņas.

"Jaunās Vienotības" izvirzītais premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš uzteica Šadurski par virzītajām reformām izglītības jomā, kā arī kritizēja Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), kurš neko negribot mainīt. Neko nedarīt nav risinājums, jo nozīmē stagnēt un rezultātā atpalikt, piebilda Kariņš.

Kā ziņots, sestdien notiek "Vienotības" domes sēde un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" biedru kopsapulce, kurā politiķi diskutē par programmu un gatavošanos vēlēšanām.

"Vienotība" kopā ar partijām "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Tukuma pilsētai un novadam" un Jēkabpils partiju vēlēšanās startēs apvienībā "Jaunā Vienotība". Par sadarbību ar šo apvienību vēl jāizšķiras Latgales partijai.