Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

"Saskaņa" nosauc savus ministru amatu kandidātus

© F64

Sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" satiksmes ministra amata kandidatūrai virzīs kādreizējo "Vienotības" politiķi Anriju Matīsu, bet izglītības un zinātnes ministres amatam - bijušo Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieci Eviju Papuli, šodien pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem oficiāli paziņoja partijas līderis Nils Ušakovs.

Finanšu ministra amatam partija piedāvā bijušo Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes direktora vietnieci Ļubovu Švecovu.

Līdztekus Ušakovs apstiprināja, ka par ekonomikas ministru tiks virzīts Saeimas deputāts Ivars Zariņš, par iekšlietu ministru - atvaļinātais robežsardzes ģenerālis Ivars Zālītis, par labklājības ministru - deputāts Andrejs Klementjevs, bet par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru - Daugavpils domes izpilddirektore Inga Goldberga.

Par tieslietu ministra kandidātu partija izvirzījusi Guntaru Grīnvaldu, kurš savulaik ieņēma šo ministra amatu un pārstāvēja Aināra Šlesera partiju, par veselības ministra kandidātu - Latvijas Sarkanā krusta ģenerālsekretāru Uldi Līkopu, bet par aizsardzības ministra kandidātu - bijušo Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieku Raimondu Rublovski.

Finanšu ministra amatam partija piedāvā bijušo Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes direktora vietnieci Ļubovu Švecovu.

Iepriekš bija izskanējušas ziņas, ka par zemkopības ministra amata kandidātu tiks virzīts Saeimas deputātu Jānis Tutins, taču šo vakanci partija pagaidām atstājusi tukšu. Tāpat "saskaņieši" nav izvirzījuši kandidātus ārlietu un kultūras ministru amatiem. Pēc Rīgas mēra paustā, partija patlaban vēl turpina sarunas ar iespējamajiem kandidātiem un apzināti nevēloties nosaukt viņu vārdus.

Ušakovs apstiprināja, ka rudenī vēlēšanās startēs visi pašreizējie partijas Saeimas frakcijas deputāti, kā arī divi Rīgas domes partijas frakcijas pārstāvji - Regīna Ločmele-Ļuņova un Viktors Paškovs. Viņš arī apstiprināja, ka piesaistīti tiks deputāti no Garkalnes, Salaspils, Stopiņu, Olaines, Babītes, kā arī Daugavpils un Rēzeknes domēm.

Tāpat nosaukti tika arī partijas sarakstu līderi. Rīgā kā pirmais sarakstā startēs partijas premjerministra kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis, Vidzemē - partijas prezidenta kandidāts Pēteris Sproģis. Latgales sarakstā pirmais numurs piešķirts Rēzeknes domes deputātam Jānim Krišānam, Zemgales sarakstā - Ivaram Zariņam, bet Kurzemē - Anrijam Matīsam.

Kā paziņoja Ušakovs, vēlēšanu apgabalu vadošais piecinieks mainīts netiks, taču atbilstoši "Saskaņas" domes lēmumam korekcijas sarakstos vēl būs tiesīga izdarīt partijas valdes stratēģiskā plānošanas grupa.