Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Junkers: Par "Breksitu" Lielbritānijai būs jāmaksā ap 60 miljardi

© scanpix

Eiropas Savienība (ES) pagaidām vēl nav iesniegusi Lielbritānijai precīzu "rēķinu" par tās izstāšanos no bloka, taču saskaņā ar "piesardzīgām aplēsēm" šī summa var sasniegt 60 miljardus eiro, sestdien paziņojis Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.

"Nav 60 miljardu eiro prasības. Ir piesardzīgas aplēses (..), taču precīzi formulētas prasības vēl nav," norādīja Junkers.

Kā ziņots, sestdien Briselē pulcējas 27 ES dalībvalstu līderi, lai vienotos par vadlīnijām gaidāmajām divu gadu ilgajām sarunām par Lielbritānijas izstāšanos no bloka.

Arī Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, ierodoties uz samitu, uzsvēris, ka Apvienotajai Karalistei nāksies samaksāt par savu izstāšanos no ES un ka ""Breksists" par velti nav iespējams".

Vienlaikus Rite brīdināja, ka Londona sarunu laikā var censties sašķelt pārējās 27 dalībvalstis un ka ES nedrīkst iekrist šajās lamatās.

Ar līdzīgu paziņojumu sestdien nācis klajā arī Francijas prezidents Fransuā Olands, norādot, ka Lielbritānijai, "protams", būs jāmaksā par aiziešanu no bloka.