Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Eiropadome apņēmības pilna iegrožot nelikumīgu migrāciju

© Scanpix

Eiropadome ir apņēmības pilna iegrožot nelikumīgu migrāciju, šodien izskanējis Briselē notiekošajā Eiropadomes sanāksmē.

Kā informēja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars, Eiropadome ir apņēmības pilna attiecībā uz efektīvu ārējo robežu kontroli, lai iegrožotu nelikumīgas plūsmas, un kopējās Eiropas patvēruma sistēmas reformu.

Tiek uzsvērts ka tiks saglabāta modrība saistībā ar visiem galvenajiem migrācijas maršrutiem.

Cilvēku bojāejas gadījumi un migrācijas plūsmu turpināšanās Vidusjūras centrālās daļas maršrutā arvien vēl esot jautājumi, kas radot nopietnas bažas Eiropadomē. Tiek akcentēts, ka Lībijas krasta apsardzes apmācīšana un aprīkošana ir svarīga prioritāte. Lai iegrožotu migrācijas spiedienu uz Lībijas sauszemes robežām, tiks pastiprināta sadarbība ar izcelsmes un tranzīta valstīm.

Latvija atbalsta visaptverošu pieeju migrācijas jautājuma risināšanai. Kučinskis norāda, ka jāpieliek maksimālas pūles efektīvas atgriešanas politikas nodrošināšanai - ES jāizmanto visi tās rīcībā esošie instrumenti. Tāpat Ministru prezidents pauda, ka risinājumiem attiecībā uz migrācijas jautājumu jābūt tādiem, kas būtu pieņemami visām ES dalībvalstīm, informēja Vaivars.

Kā ziņots, šodien Kučinskis turpina uzturēties Briselē, kur piedalās Eiropadomes darbā.