Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

ES paplašina sankcijas pret Ziemeļkoreju

© Scanpix.ee

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien paplašinājusi sankcijas pret Ziemeļkoreju, iekļaujot "melnajā sarakstā" vēl deviņus cilvēkus un četras organizācijas.

Pēc Ziemeļkorejas veiktā starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājuma ANO Drošības padome pagājušajā nedēļā vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, kas nosaka stingrākas sankcijas pret Ziemeļkoreju, kuras eksporta ieņēmumi tādēļ ievērojami samazināsies.

ES dalībvalstu paziņojumā teikts, ka saskaņā ar ANO rezolūciju ES pievieno sankciju sarakstam deviņas personas un četras organizācijas, tostarp Ziemeļkorejas valstij piederošo Ārvalstu tirdzniecības banku.

Līdz ar to ES "melnajā sarakstā" iekļauti 103 cilvēki un 57 organizācijas.

ES Padome paziņoja, ka tiks strādāts arī pie citu ANO rezolūcijas daļu realizēšanas, tostarp tiks domāts, kā samazināt ienākumus, kas ieplūst Ziemeļkorejā no ārvalstīs strādājošajiem tautiešiem.

Ziemeļkoreja pirmdien nosodīja jaunākās ANO sankcijas, vienlaikus uzsverot, ka nebūs nekādu sarunu par kodolieročiem, kamēr to apdraudēs ASV.

SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien pret Ziemeļkoreju vērsās asākiem vārdiem nekā līdz šim, Phenjanai tās kodolprogrammas dēļ draudot ar "uguni un niknumu".

Savukārt Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA pēc dažām stundām paziņoja - Ziemeļkoreja nopietni apsver iespēju raidīt savas ballistiskās raķetes uz ASV Klusā okeāna teritoriju Guamu, kurā atrodas Savienoto Valstu bruņoto spēku bāzes.