Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

ES vienojusies par jaunām sankcijām pret Ziemeļkoreju

© AFP/AP/Reuters/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien vienojusies par jaunām sankcijām pret Ziemeļkoreju, aģentūrai AFP pavēstījuši informācijas avoti diplomātu vidū.

Bloks vienojies par sankcijām, kuru vidū ir aizliegums investēt Ziemeļkorejā, kā arī eksportēt uz to naftu, atklāja diplomāti, kuri vēlējās palikt anonīmi.

Jau vēstīts, ka ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien parakstījis rīkojumu, kas ļauj Vašingtonai vērst sankcijas pret bankām, uzņēmumiem un fiziskajām personām, kas iesaistās darījumos ar Ziemeļkoreju.

Rīkojums paredz slēgt "ienākumu avotus, kas finansē [Ziemeļkorejas] centienus attīstīt nāvējošākos ieročus, kādi pazīstami cilvēcei," ANO Ģenerālās Asamblejas kuluāros pirms tikšanās ar Japānas premjerministru Sindzo Abi un Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu pavēstīja Tramps.

Jautājums par Phenjanas nesen veiktajiem raķešu un kodolizmēģinājumiem ir viens no svarīgākajiem jautājumiem šobrīd notiekošajā ANO Ģenerālajā Asamblejā.

Tramps norādīja, ka viņš rīkojumu parakstījis vienlaicīgi ar Ķīnas centrālās bankas rīkojumu valsts bankām nekavējoties pārtraukt darījumus ar Ziemeļkoreju.