Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Krievija necietīšot ASV "šantāžu" Ukrainas jautājumā

© Scanpix

Krievija ceturtdien asi nosodījusi jaunās ASV sankcijas, nodēvējot tās par "šantāžu", ko Maskava necietīšot.

"Mēs negrasāmies paciest šantāžu un paturam tiesības īstenot atbildes pasākumus," paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrija.

LETA jau ziņoja, ka Ukrainas krīzes dēļ Savienotās Valstis trešdien būtiski pastiprināja sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret aizsardzības jomas, finanšu un enerģētikas uzņēmumiem.

Tostarp sankcijām pakļauts arī Krievijas naftas rūpniecības gigants "Rosneft" un banka "Gazprombank", pavēstīja ASV Finanšu ministrija.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš pašreiz atrodas vizītē Brazīlijā, komentējot ASV soli, paziņojis, ka tas nodarīs nopietnu kaitējumu Krievijas un Savienoto Valstu attiecībām.

Maskavas skatījumā sankciju pastiprināšana ir ASV "primitīvs mēģinājums atriebties par faktu, ka notikumi Ukrainā attīstās citādi nekā Vašingtonas scenārijā".

Maskavas paziņojumā teikts, ka ASV paustais atbalsts Ukrainas vadībai, kas ved karu pret valsts austrumos esošajām krievu algotņu un vietējo separātistu bruņotajām bandām, patiesībā "provocē asinsizliešanu".

Maskava pārmet ASV "sankciju rungas" izmantošanu un paudusi pārliecību, ka sankcijas pret Krievijas enerģētikas firmām būs neefektīvas.

"Mēs daudzas reizes esam teikuši, ka runāšana sankciju valodā (..) ar Krieviju ir bezjēdzīga," norādīts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā, piebilstot, ka "šis ceļš neved ne pie kā laba".

Paziņojumā uzsvērts, ka Vašingtonas stratēģija novedīšot pie liela sarūgtinājuma un ietekmēšot abu valstu spēju sadarboties citās sfērās.