Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

FOTO: Raimonds Vējonis tiekas ar pāvestu Francisku

© SCANPIX

Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien vizītes laikā Vatikānā tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku un Viņa Eminenci Svētā Krēsla Valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu. Tikšanās laikā tika pārrunāta vērtību nozīme mūsdienu sabiedrībā, kas sastopas ar dažādiem izaicinājumiem.

Valsts prezidents uzaicināja Viņa Svētību apmeklēt Latviju, kad tiks atzīmēta mūsu valsts simtgade. Pāvesta vizītei būtu liela nozīme ekumēniskās sadarbības kontekstā, norādīts Valsts prezidenta kancelejas publicētā rakstā.

“Latvijā kā multikulturālā valstī ir pārstāvētas dažādas reliģijas, un norit veiksmīga sadarbība starp kristīgajām konfesijām. Aktuālākais piemērs ir Tezē tikšanās Rīgā 2016. gada nogalē. Tādējādi ekumēnisms ir labs pamats sabiedrības integrācijai,” teica Raimonds Vējonis. Valsts prezidents norādīja, ka Latvijā joprojām labi atceras svētā Jāņa Pāvila II vizīti Baltijas valstīs 1993. gadā, kas bija neizmirstams notikums ne tikai katoļticīgajiem, bet visiem Latvijas iedzīvotājiem.

SCANPIX

Tikšanās laikā tika apspriestas arī starptautiskās aktualitātes. Valsts prezidents un pāvests Francisks bija vienisprātis par nepieciešamību aktīvai rīcībai vides aizsardzības jomā un klimata izmaiņu novēršanā. Tāpat Raimonds Vējonis pauda gandarījumu par pāvesta Franciska atbalstu vienotas Eiropas idejai, jo arī Latvijas interesēs ir darboties spējīga ES, kas dod pievienoto vērtību ikvienam iedzīvotājam un dalībvalstij.
Valsts prezidents arī izteica pateicību par to, ka Svētais Krēsls vienmēr ir atbalstījis Latvijas neatkarības centienus un nekad neatzina Latvijas inkorporāciju PSRS sastāvā.