Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Krievijai esot apnicis, ka NATO viņus dēvē par "vaininieci visās lielajās mūsdienu krīzēs"

© Reuters / Scanpix

Maskava apsver iespēju pazemināt savas diplomātiskās pārstāvniecības līmeni NATO, pastāvīgā pārstāvja vietā par diplomātiskās misijas vadītāju norīkojot pilnvaroto lietvedi, pirmdien vēsta laikraksts "Izvestija", atsaucoties uz avotiem Krievijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

Tas varētu notikt pēc tam, kad pašreizējais pastāvīgais pārstāvis Aleksandrs Gruško beigs savu darbu šajā amatā un atgriezīsies Maskavā, raksta "Izvestija".

"Maskava plāno pazemināt savas pārstāvniecības NATO līmeni saistība ar alianses negatīvo retoriku un nevēlēšanos iesaistīties konstruktīvā dialogā. NATO pārstāvji, tostarp ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, runā par dialoga nepieciešamību, bet praksē pieprasa Krievijai atteikties no izvēlētā politiskā kursa un dēvē to par vaininieci praktiski visās lielajās mūsdienu krīzēs," laikrakstam sacījis avots Krievijas ĀM.

"Tiek izskatīts variants atstāt Briselē pilnvaroto lietvedi pēc tam, kad Aleksandrs Gruško atgriezīsies Maskavā," sacījis diplomāts.

Viņš gan uzsvēris, ka "teikt, ka šāds lēmums jau ir pieņemts, ir pāragri" , tomēr Maskava var veikt šādus pasākumus, ja tuvākajā laikā nebūs redzamas pozitīvas pārmaiņas".

Ceturtdien ir paredzēta Krievijas un NATO padomes sanāksme vēstnieku līmenī, "taču Maskavai ir šaubas, ka šī sēde dos kādu rezultātu", teicis Krievijas ĀM pārstāvis.

Šo šaubu iemesls ir tāds, ka alianse "negrib dzirdēt" Krievijas pozīciju un "ieklausīties tajā", un "veido tikai apsūdzības līniju", mēģinot radīt iespaidu, ka Krievija ir atbildīga par Ukrainā notiekošo, piebildis diplomāts.