Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Ķīnieši, pirms manevriem ar Krieviju Baltijas jūrā, sarīko šaušanu Vidusjūrā

© Ilustratīvs attēls

Ķīnas karakuģi, kas ir ceļā uz kopīgiem manevriem ar Krieviju Baltijas jūrā, šonedēļ sarīkojuši šaušanas mācības Vidusjūrā, trešdien paziņoja Ķīnas Aizsardzības ministrija.

Mācībās, kas notika pirmdien, piedalījušies eskadras mīnukuģis "Hefei", fregate "Yuncheng" un atbalsta kuģis "Luomahu", izmantojot gan klāja lielgabalus, gan citus ieročus.

Jau ziņots, ka jūlija beigās Ķīnas karakuģi Baltijas jūrā piedalīsies kopīgos manevros ar Krievijas kara flotes kuģiem. Manevros "Kopīgā jūra" piedalīsies ķīniešu jūras kājnieki, kā arī uz kuģiem bāzēti helikopteri.

Krievijas un Ķīnas jūras spēku ikgadējie manevri "Kopīgā jūra" notiek kopš 2012.gada. Šā gada manevru mērķis ir "konsolidēt un attīstīt Ķīnas un Krievijas koordinācijas stratēģisko partnerību, padziļināt abu armiju draudzīgo un praktisko sadarbību", iepriekš vēstīja Ķīnas oficiālā informācijas aģentūra "Siņhua".

Septembrī notiks manevru "Kopīgā jūra" otrā daļa, kas norisināsies Japāņu jūrā un Ohotskas jūrā.

Pērn šie manevri notika Dienvidķīnas jūrā, par kuras salām Ķīnai ir teritoriālas domstarpības ar citām šī jūras piekrastes valstīm.