Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Tramps parakstīs likumu par jaunām sankcijām pret Krieviju

© SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps atbalsta Kongresa pieņemto likumprojektu par jaunām sankcijām pret Krieviju, kā arī Irānu un Ziemeļkoreju, un to parakstīs, paziņojis Baltais nams.

"Prezidents Donalds Tramps lasīja likumprojekta sākotnējos variantus un runāja par tā svarīgākajiem elementiem. Viņš tagad ir izskatījis galīgo versiju, atbalsta to un domā to parakstīt," teikts Baltā nama paziņojumā.

Līdz šim Tramps nebija skaidri licis saprast, vai viņš parakstīs lielu Kongresa atbalstu guvušo likumprojektu, kas izstrādāts tā, lai ierobežotu prezidenta iespējas atcelt Maskavai noteiktās sankcijas.

Likuma mērķis ir sodīt Krieviju par darbībām Ukrainā un Sīrijā, kā arī par Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās pērn.

Scanpix

Tramps ir izrādījis gatavību sadarboties ar Krieviju un apšaubījis Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, un viņa nostāja izraisījusi kongresmeņu bažas, ka prezidents varētu vienpusēji mīkstināt sankcijas.

Tāpēc sankcijas pret Irānu un Ziemeļkoreju iekļautas vienā likumprojektā ar sankcijām pret Krieviju, lai Trampam būtu grūtāk uzlikt veto šim likumprojektam un mīkstināt sankcijas pret Krieviju. Likumprojekts aizliedz prezidentam mīkstināt sankcijas bez Kongresa piekrišanas.