Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Lāčplēsis: Daugavpils domei ir jāstrādā, nevis jānodarbojas ar propagandu

© F64

Esošā Daugavpils domes vadība nodarbojas ar politiku un propagandu, radot pilsētai miljonos vērtus zaudējumus, šādu viedokli telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda visplašāk domē pārstāvētās, tomēr opozīcijā palikušās "Latgales partijas" līderis Jānis Lāčplēsis.

"Laiks iet uz priekšu. Šodienas Daugavpils domes vadības bezdarbība un atklāta nodarbošanās ar politiku un propagandu rada pilsētai miljonos vērtus zaudējumus. Domei ir jāstrādā, nevis jānodarbojas ar propagandu," izteicās Lāčplēsis.

Viņš atzina, ka ir gatavs atbalstīt "Mūsu partiju", kas nolēmusi pamest koalīciju ar "Saskaņu". Trešdienas vakarā "Mūsu partijas" pārstāvis Rihards Eigims un vēl divi kolēģi esot apstiprinājuši viņam vēlmi mainīt pilsētas vadību un veidot jaunu, darbotiesspējīgu vadību. "Iniciatīva tiešām ir viņu rokās un mēs esam gatavi atbalstīt," teica Lāčplēsis.

Kā ziņots, Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem - "Latgales partijai", piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai "Saskaņai", un četras "Mūsu partijai".

Trešdien trīs no "Mūsu partijas" saraksta ievēlētie deputāti paziņoja, ka pametīs koalīciju ar "Saskaņu". Šovakar notiks "Mūsu partijas" atkārtota valdes sēde, kurā plānots lemt par izstāšanos no koalīcijas. Partijas pārstāvis Eigims iepriekš skaidroja, ka šāda lēmuma pamatā esot Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) izteiktā neuzticība Eigimam. To viņš uztvēris kā "norādi uz durvīm", ņemot vērā Elksniņa izteikumus, ka mērs nestrādās komandā ar cilvēkiem, kuriem neuzticas.

Elksniņš savukārt paziņoja, ka Daugavpils domes koalīcija strādāja un turpinās strādāt tik ilgi, cik tas tiks ļauts. Viņš pieļāva, ka par demarša iemeslu varētu būt kļuvusi viņa šonedēļ notikusī saruna ar Eigimu. Deputāts Elksniņam esot izteicis dažādus piedāvājumus, kas izraisījuši Elksniņa neuzticību. Kas tie bija par piedāvājumiem, Elksniņš neatklāja, jo nevēloties "publiski mazgāt veļu".

Tikmēr opozīcijā esošās "Latgales partijas" līderis Lāčplēsis aģentūrai LETA trešdien teica, ka partija ir gatava strādāt ar visiem pašvaldībā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem, kas strādās pilsētas labā. "Atbalstīsim visus projektus, kas vērsti uz pilsētas attīstību," teica Lāčplēsis, vienlaikus apliecinot, ka pats nepretendēs uz mēra amatu.

Viņš uzskata, ka pašreizējais pilsētas galva nav ticis galā ar saviem pienākumiem. Pilsētas nākamā gada budžeta izveide ir palikusi ārpus uzmanības, bet pats Elksniņš esot izsmēlis savu uzticību, teica Lāčplēsis.