Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Holivudas zvaigznes sāk izmeklēšanas kampaņu par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās

© Ekrānšāviņš no video

Holivudas zvaigznes un bijušās izlūkdienestu amatpersonas sākušas izmeklēšanas kampaņu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

Otrdien sociālajos tīklos izplatīts video ar "oskaroto "amerikāņu aktieri Morganu Frīmenu, kurā viņš izsakās par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu kā KGB spiegu, kurš pēc nākšanas pie varas un autoritāra režīma nodibināšanas vēršas pret savu ienaidnieku ASV, ar sociālo tīklu palīdzību graujot uzticību medijiem un demokrātiskajai iekārtai.

Kampaņai dots nosaukums "Committee to Investigate Russia" ("Komiteja Krievijas izmeklēšanai") un to vada aktieris un režisors Robs Reiners un bijušais ASV Nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klapers, kurš pēdējos astoņus mēnešus kritizējis ASV prezidentu Donaldu Trampu, ka viņš nav atzinis Krievijas iejaukšanos pagājušā gada vēlēšanās.

Kampaņai ir sava mājas lapa, "Facebook" lapa un tvitera konts un tā sola "bezpartejiskus, bezpeļņas" centienus palīdzēt amerikāņiem saprast "notiekošos Krievijas uzbrukumus mūsu demokrātijai".

"Mums vajadzīgs, lai prezidents runātu ar mums tieši un pastāstītu patiesību" par Krievijas iejaukšanos, pavēstīja Frīmens.

Kampaņas mājaslapa piedāvā plašu materiālu klāstu par Krievijas jaukšanos vēlēšanās, jaunākās ziņas, Trampa tuvākā loka cilvēku lomu.