Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Rinkēvičs cer, ka situācija Katalonijā neizies no noteiktiem juridiskiem rāmjiem

© F64

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) cer, ka situācija Katalonijā, kura iecerējusi 1.oktobrī rīkot referendumu par atdalīšanos no Spānijas, neizies no noteiktiem juridiskiem rāmjiem.

Latvijas ārlietu ministrs norādīja, ka šāda veida referendumi ir jārīko saskaņā ar Spānijas konstitūciju un, absolūti stingri ievērojot arī likumus.

Ministrs pauda cerību, ka Spānijas valdība un arī Katalonijas reģionālā valdība spēs atrast tādu risinājumu, kas nebūs pretrunā ne ar konstitucionālo rāmi, ne arī ar Spānijas teritoriālo vienotību.

"Tas ir diezgan sarežģīts jautājums, bet šajā konkrētajā situācijā, šis jautājums ir Spānijas iekšpolitikas jautājums," piebilda Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka svētdien tūkstošiem Katalonijas neatkarības atbalstītāju sapulcējās uz demonstrācijām Barselonā un citās pilsētās, lai paustu atbalstu referendumam par reģiona atdalīšanos no Spānijas.

Katalonija, kuras teritorija pēc lieluma aptuveni līdzinās Beļģijas teritorijai, iecerējusi 1.oktobrī rīkot referendumu par atdalīšanos no Spānijas, lai gan Spānijas tiesas to pasludinājušas par nelikumīgu un pret to kategoriski iebilst centrālā valdība Madridē.