Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

ASV Senātā panākta vienošanās par valdības finansēšanu

© Scanpix

ASV Senātā panākta vienošanās par valdības finansēšanu, kas ļaus atsākt pilnvērtīgu federālo aģentūru funkcionēšanu, paziņojis ASV Senāta demokrātu līderis Čaks Šumers.

Šumers paziņoja, ka viņš un ASV Senāta republikāņu vairākuma līderis Mičs Makonels panākuši vienošanos, kas ietver demokrātu prasītās garantijas imigrācijas jautājumā.

Tagad pavēries īsts ceļš balsojumam par imigrācijas likumprojektu, sacīja Šumers. Šis likumprojekts, domājams, atjaunos programmu, kas ļāva palikt ASV imigrantiem, kuri nelegāli ievesti valstī kā bērni.

Pēc Šumera paziņojuma Senāts turpināja ar procesuālo balsojumu, kas sagatavos ceļu likumprojektam par valdības finansēšanu līdz 8.februārim.

Jau vēstīts, ka ASV sestdienas rītā oficiāli tika sākta valdības darba daļēja apturēšana, jo līdz noteiktajam termiņam - pusnaktij - ASV Kongress nespēja apstiprināt īstermiņa finansēšanas pagarinājumu federālajām aģentūrām.

Senātam piektdienas vakarā neizdevās sarīkot balsojumu par attiecīgo likumprojektu, kas būtu nodrošinājis 30 dienu finansējumu federālo darbinieku darba apmaksai un nesvarīgāko aģentūru funkcionēšanai, kuru darbinieki tagad nosūtīti bezalgas atvaļinājumā.

Tomēr tas neskar tādus nozīmīgus pakalpojumus kā, piemēram, pasta piegāde, gaisa satiksmes kontroles nodrošināšana un sociālo pabalstu izmaksa.

ASV federālā valdība pēdējoreiz apturēja darbu 2013.gada oktobrī uz 16 dienām.