Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

ASV prezidents ''samērā drīz'' pieņems lēmumu par uzbrukumu Sīrijai

© REUTERS / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka vēl ceturtdien tiksies ar saviem vecākajiem padomniekiem Sīrijas jautājumā, solot lēmumu par iespējamo uzbrukumu pieņemt "samērā drīz".

"Mums šodien būs tikšanās Sīrijas jautājumā," Baltajā namā tiekoties ar likumdevējiem un štatu gubernatoriem, sacīja Tramps. "Redzēsim, kas notiks."

Laikā, kad Vidusjūras austrumos turpinās bruņoto spēku koncentrācija, ANO nerimst diplomātiskie centieni, bet Sīrijā ierodas ķīmisko ieroču eksperti, Tramps jautājumā par potenciālo triecienu Sīrijai ceturtdien, pēc visa spriežot, sācis svārstīties.

Sīrijas aktīvistu un palīdzības organizācijas "Baltās ķiveres" un UOSSM sestdien paziņoja, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus un Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Sīrijas režīms un Krievija noraida apsūdzības, ka Damaska operācijā pret nemierniekiem Dumā būtu izmantojusi ķīmiskos ieročus.

Sīrijas valdība ir uzaicinājusi starptautisko Ķīmisko ieroču aizlieguma organizāciju (OPCW) ierasties Dumā, un tās ekspertu ierašanās Sīrijā gaidāma jau ceturtdien.