Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Kims uzaicinājis Trampu apmeklēt Phenjanu

© Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns savā samitā Singapūrā ir uzaicinājuši viens otru vizītē uz savu valsti un pieņēmuši šos uzaicinājumus, trešdien ziņoja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

"Kims Čenuns uzaicināja Trampu apmeklēt Phenjanu piemērotā laikā, un Tramps uzaicināja Kimu Čenunu apmeklēt ASV," ziņoja KCNA.

"Abi augstākie līderi ar prieku pieņēma viens otra uzaicinājumu pārliecībā, ka tas kalpos par vēl vienu svarīgu notikumu uzlabotām attiecībām starp Korejas Tautas Demokrātisko Republiku (KTDR) un ASV."

Tramps pēc otrdien notikušā vēsturiskā samita pateica reportieriem, ka viņš labprāt apmeklētu Phenjanu "piemērotā laikā" un ka Kims "noteikti" tiks uzaicināts apmeklēt Balto namu.

Pasaule ir spērusi lielu soli atpakaļ no potenciālas Kodolkatastrofas

KCNA ziņoja, ka Trampam un Kimam Singapūrā bijusi "vaļsirdīga viedokļu apmaiņa" ar mērķi "izbeigt gadu desmitiem ilgušās naidīgās attiecības starp KTDR un ASV".

ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samits ir palīdzējis pasaulei novērst "kodolkatastrofu", otrdien paziņoja Tramps. "Pasaule ir spērusi lielu soli atpakaļ no potenciālas Kodolkatastrofas!" tviterī rakstīja Tramps.

"Vairs nekādu raķešu palaišanu, kodolizmēģinājumu vai kodolpētījumu! Ķīlnieki ir atpakaļ mājās pie savām ģimenēm. Paldies, priekšsēdi Kim, mūsu diena kopā bija vēsturiska!" tvītoja ASV prezidents.