Atpakaļ uz nra.lv

Ārzemnieki internetā pērk Latvijā darinātus adventes vainagus

Portāls nra.lv 14.decembris 2017, 12:53
 
F64
Kā izrādās, adventes vainagus Latvijas iedzīvotāji darina ne tikai sev, bet arī citiem. Latvijā darinātie adventes simboli ceļo pat uz ASV un Jaunzēlandi.

Floriste Lidija Boriseviča LNT raidījumam "900 sekundes" atklājusi, ka pircēji no ārzemēm izvēlas vainagus no klasiskiem materiāliem - čiekuriem, sūnām un riestiem. Atšķirība ir tikai tāda, ka viņi vēlas iegādāties vainagus bez svecēm. Tās vēlāk piepērk paši, stāsta floriste.

Lidijas vainadziņi šogad jau ir aizceļojuši uz Ameriku, Jaunzēlandi, Azerbaidžānu, Krieviju un Dagestānu. Šo valstu iedzīvotāji vēlas pirkt ne tikai adventes vainagus, bet arī mazas eglītes, ko viņa darina no sūnām.

“Ārzemēs cilvēki redz pēc bildēm, viņiem patīk - tā tik maziņa, ka var novietot uz galda, nebirst un var stāvēt ilgi. Tas nav piecminūšu darbs. Lai uztaisītu un izrotātu, kādas divas stundas aizņem,” viņa saka.

Kopš adventes vainagus var iegādāties internetā, to cena ir sarukusi, jo ir liela konkurence un vainagu darinātāja stāsta, ka tā sākas no 10 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas