Atpakaļ uz nra.lv

PROGNOZE: Vai vasarā sagaidīsim +30 grādu karstumu?

Portāls nra.lv 16.aprīlis 2018, 7:05
 
Reuters/Scanpix
Balstoties uz novērojumiem dabā, laika vērotājs Vilis Bukšs nācis klajā ar jaunāko prognozi par laiku pavasarī un vasarā.

Atbilstoši rudens un ziemas laika zīmēm kopumā 2018. gada pavasaris būs ar mēreniem nokrišņiem, pārsvarā sauss, saulains un siltuma ziņā bez būtiskām novirzēm no ikgadējām vidējām normām.

Aprīļa pirmajā pusē laika apstākļi mainīgi. Dienās līdz 10 grādiem silts. Daždien, uzspīdot saulītei, temperatūra paaugstināsies virs 10 un vairāk grādiem. Naktīs reizēm neliels sals līdz mīnus 5 grādiem. Nokrišņi mēneša sākumā dažādi. Gan lietus, slapjš sniegs un naktīs arī neliels sniegs. Mēneša vidū vairāk vējainu dienu, nelieli īslaicīgi nokrišņi un temperatūras dienās ap plus 10, 12 grādiem. Aprīļa otrajā pusē laika apstākļi mainīsies un kļūs siltāks. Ja laikā pirms Jurģiem (23. aprīlis) vēl dažviet iespējams nakts sals, tad pēc tam jau bez nakts sala, nokrišņi īslaicīgi un temperatūra dienā var pakāpties līdz plus 18 un 20 grādiem. Mēneša beigās iespējami arī pirmie pērkona negaisi, bet pēc tiem laiks kļūs vēsāks un vēlāk, jau maija sākumā, arī ievzieda vēsums…

Maija sākumā vēl dzestras naktis un dažviet iespējamas nakts salnas. Nokrišņi nelieli, bet iegriežoties ziemeļu puses vējiem tie var atnest sniega graudus un sniega pārslas. Vēlāk mēneša vidū un otrajā pusē silts, pat vasarīgi silts. Temperatūra var pakāpties līdz plus 20 un vairāk grādiem. Šajā laikā pēc siltām dienām iespējami maija pērkona negaisi un stiprs lietus.

Kalendārās vasaras pirmais mēnesis jūnijs rādās būt vairāk sauss kā mitrs. Pārsvarā saulains un kopumā silts. Salnu vietās mēneša sākumā iespējamas nakts salnas, bet tās būs īslaicīgas un vēlāk arī naktis siltas. Laiks pirms Jāņiem saulains un silts, bet šur tur garām aizejot var ducināt pērkons un nolīt Jāņa lietus. Nokrišņu vairāk būs laikā starp Jāņiem (24.jūnijs) un Pēteriem (29.jūnijs). Ticējums: Tur kur Lieldienās snieg, tur Jāņos līst. Pagājušajās Lieldienās (1.aprīlis) daudzviet sniga, līdz ar to arī Jāņos daudz kur iespējams lietus.

Ja paraugās tālāk, tad laika apstākļi nozīmīgās dienās ziemā un pavasarī norāda uz mēreni siltu jūliju, kad temperatūra var sasniegt plus 27 un vairāk grādus un siltu augustu. Daždien augustā iespējams arī plus 30 grādu karstums. Jāņem vērā, ka jūlijā un augustā būs vairāk nokrišņu un nereti tās būs stipras pērkona lietusgāzes, kas var applūdināt zemākas vietas. Ticējums saka, ja maz ūdeņu pavasarī, tad tie nāk siena vai labības laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas