Atpakaļ uz nra.lv

Pasaulē vecākā sieviete nav laimīga par savu garo mūžu

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 17.maijs 2018, 12:45
 
Scanpix
Koku Istambulova sevi dēvē par pasaulē vecāko sievieti, apgalvojot, ka dzimusi tālajā 1889. gadā. Sieviete stāsta, ka viņa savā garajā mūžā nevienu dienu nav jutusies laimīga, vēsta "Metro".
Ilgs mūžs ne pavisam nav Dieva dāvana priekš manis, bet gan sods.

Lai arī Krievija oficiāli izdevusi Koku Istambulovas kundzes pasi, kurā dzimšanas dati rāda, ka viņa dzimusi 1889. gada 1. jūnijā, ir grūti noticēt, ka viņa ir vecākais cilvēks pasaulē. Iepriekš vecākā persona, kura jebkad datēta, sasniedza 122 gadu vecumu.

Scanpix

Lai arī sirmgalve, iespējams, ir lauzusi ilgdzīvošanas rekordu, dzīvi pavadot nelielā ciematiņā Čečenijā, viņa nav laimīga par savu garo mūžu. "Manā dzīvē nav bijusi neviena laimīga diena. Es vienmēr esmu smagi strādājusi, iekopusi dārzu. Es esmu nogurusi. Ilgs mūžs ne pavisam nav Dieva dāvana priekš manis, bet gan sods," saka Koku.

Kundze esot zaudējusi visus savus bērnus. Pēdējā mūžībā aizgāja meita Tamāra, kura pirms pieciem gadiem mirusi 104 gadu vecumā. Pensionāre norāda, ka viņai neesot ilgdzīvošanas noslēpuma, vien viņai garšo fermentēts piens, kā arī viņa neēd gaļu un zupas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:50

Jaunākās diskusijas