Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Praktiski

Izstādē – viss nepieciešamais dārza darbiem

DAUDZVEIDĪGI. Izstādē būs pieejams plašs sēklu piedāvājums, kur apmeklētāji varēs izvēlēties interesējošo produkciju © Publicitātes foto

No 25. līdz 27. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 18. dārza un floristikas izstāde Dārzs. Flora 2014, kur ikviens interesents atradīs visu nepieciešamo dārza darbiem, sākot no sēklām un stādiem līdz pat dārza mēbelēm un tehnikai.

Dārzkopjiem, puķkopjiem, mazdārziņu un zemes īpašniekiem ir jāsarosās! Uz izstādi tiek aicināti gan profesionāli dārzkopji, floristi, nozares speciālisti, gan ikviens, kam puķkopība un dārzs ir vaļasprieks vai sirdslieta. Dārzs. Flora jau ir kļuvusi par ikgadēju pavasara tradīciju, kas dod zaļo gaismo sēšanai, stādīšanai un citiem dārza kopšanas un labiekārtošanas darbiem.

No sēklām līdz dārza mēbelēm

Dārzkopjiem un puķkopjiem izstādē būs pieejams plašs sēklu, ogulāju, košumkrūmu un koku stādu, telpaugu, apzaļumošanas, dārza tehnikas un inventāra, kā arī augsnes uzlabotāju un augu aizsardzības līdzekļu piedāvājums. Domājot par dārzu labiekārtošanu, izstādē apmeklētāji varēs izvēlēties arī dārza mēbeles un dārza mājas, lapenes, nojumes, žogus, rotaļu laukumus, dažādas siltumnīcas un citu produkciju, savukārt floristi – visu nepieciešamo floristikai par labām cenām.

Speciālistu konsultācijas

Tie, kas savā dārzā iecerējuši lielākas pārmaiņas, varēs saņemt profesionāļu padomus un konsultācijas. Izstādē piedalīsies speciālisti, kas piedāvā zālienu ierīkošanu, apzaļumošanu, teritoriju sakopšanu, apstādījumu projektēšanu, teritoriju labiekārtošanu, vecu dārzu atjaunošanu, akmeņdārzu veidošanu un citus pakalpojumus. Dārza darbiem noderēs arī dažādu tehnoloģiju zāles pļāvēji, dārza traktori, trimeri un dzīvžogu šķēres.

Latvijas preču piedāvājums

Latvijā labi pazīstamais dārza mēbeļu ražotājs SIA TanMar prezentēs kvalitatīvas un ergonomiskas dārza mēbeles. Uz šādām mēbelēm neveidojas rūsas traipi, kā arī neizbalo to krāsa. SIA Neo prezentēs jaunākās brīvdienu kempinga mājas, bet SIA Baltijas durvis – izturīgus siltumnīcu karkasus. Dārza iekārtošanai noderēs arī metāla dekoratīvie izstrādājumi, metāla dārza mēbeles un aksesuāri, ko piedāvā SIA Raunas Lauktehnika, Terase de Luxe dārza grili, stūra dīvāni, lietussargi, zviļņi un krēsli. Savukārt ar dažādiem puķu stādiem iepazīstinās zemnieku saimniecība Spainīši, Dārzu centrs Hedera, stādu audzētavas Ziedoņi, Rozītes un citi ražotāji.

Ārzemju ražotāju stendi

Pirmo gadu izstādē piedalās SIA Baltijas Jahtu serviss, kas prezentēs Zviedrijā ražotu ezeru, dīķu un purvu kopšanas tehniku pļaušanai un padziļināšanai. Savukārt Lietuvas uzņēmuma UAB Dotnuvos projektai stendā tiks piedāvāti augstvērtīgu šķirņu un labas kvalitātes zāliena un āboliņa sēklu maisījumi gan piemājas zālienam, gan sporta un bērnu laukumiem, kā arī tiks prezentēts uzņēmuma jaunākais produkts, kas paredzēts, lai zāliens ātri augtu un būtu spēcīgs. Igaunijas uzņēmums Matogard OÜ piedāvās unikālas augstas kvalitātes augsnes konkrētām augu grupām – telpaugu, dārzeņu, kaktusu, orhideju un vasaras ziedu augsni, savukārt uzņēmums Kaack no Vācijas – dažādus augu stādus.

Truši un citi zvēri

Apmeklētāji, it īpaši mazie, varēs jautri pavadīt laiku pie Latvijas Šķirnes trušu audzētāju asociācijas stenda, kurā būs apskatāmi vairāk nekā 40 šķirņu truši. Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrība Trusis un citi, kas izstādē piedalās pirmo reizi, aicinās iepazīties ne tikai ar trušiem, bet arī ar nutrijām, dekoratīvajiem mājputniem, baložiem, jūrascūciņām, degu un citiem dzīvniekiem. Daļu no dzīvniekiem izstādē varēs arī iegādāties.

Starptautiskas izstādes

Kamēr saimnieces uzkavēsies pie puķu stādiem, sēklām un dārza instrumentiem, tikmēr stiprā dzimuma pārstāvji blakus hallē un āra ekspozīcijā varēs iepazīties ar mežizstrādes tehnikas piedāvājumu mežsaimniecības un koksnes produktu izstādē Mežs un Koks 2014 un ar lauksaimniecības tehniku – lauksaimnieciskās ražošanas un infrastruktūras izstādē Rigaagro 2014. Vairāk informācijas var uzzināt: www.bt1.lv/df.

Izstādes Dārzs. Flora 2014 darba laiki Ķīpsalā:

25. aprīlī– no pulksten 12.00 līdz 18.00;

26. aprīlī– no pulksten 10.00 līdz 18.00;

27. aprīlī – no pulksten 10.00 līdz 17.00.

(Raksts tapis sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1)