Atpakaļ uz nra.lv

Kā klājas māmiņai, kurai diennakts laikā saziedoja līdzekļus smagas slimības ārstēšanai?

Portāls nra.lv 7.augusts 2017, 9:33
 
facebook.com/ Arturs Amosovs
19.jūlijā portālā "ziedot.lv" tika ievietots lūgums palīdzēt smagi slimās Vija Amosovas ārstēšanai. Nepilnas diennakts laikā ar līdzcilvēku palīdzību izdevās savākt līdzekļus, kas ļāva nekavējoties uzsākt ārstēšanos. Svētdien Vijas vīrs Arturs sociālajā tīklā facebook pastāstījis, kā sievai klājas šobrīd.

19. jūlijā Vijai palika 30 gadi, taču šo jubileju viņa sagaida slimnīcā prom no savām meitiņām - vienu mēnesi un dažas dienas vecās Lotes un 1 gadu 8 mēnešus vecās Laumiņas.

Kopš Lotes gaidību septītā mēneša Vijai bija regulāra vemšana, ko mediķi norakstīja uz grūtniecības toksikozi. Vijas meitiņa pasaulē nāca ar ķeizargrieziena palīdzību, jo Vija bija novārgusi un pēc mazulītes piedzimšanas svēra vien 43 kilogramus. Mediķi mierināja, ka bērniņš vairs nespiež kuņģi, nemitīgā vemšana pāries un pašsajūta uzlabosies. Tomēr tā nenotika un Vija izlēma veikt kuņģa pārbaudi - endoskopiju, kas atklāja šokējošu diagnozi - ļaundabīgu kuņģa audzēju.

Nekavējoties Viju ievietoja slimnīcā, kur steidzami tika uzsāka barošana caur sistēmu, jo Vija jau varēja nomirt no bada. 28. jūnijā tika veikta operācija, kuras laikā konstatēts liels, neoperējams audzējs, kas izpleties pa visu kuņģi. Vijai tika ievietota stoma, lai tādējādi nodrošinātu pārtikas uzņemšanu. Divas dienas vēlāk nāca nākošais šoks. Ārstu konsīlijs nozīmēja Vijai tikai simptomu mazinošu terapiju ģimenes ārsta uzraudzībā. Vijai ieteica doties mājās un samierināties ar šo likteņa triecienu, pavadīt pēdējās dienas kopā ar saviem mīļajiem, jo ārstēšana nav iespējama.

Ar radu un draugu palīdzību Vijai tika meklētas ārstēšanas iespējas ārzemēs. Tika pieņemts lēmums doties uz Hadassah Universitātes slimnīcas kuņģa un zarnu onkoloģijas nodaļu Izraēlā un veikt tur piedāvāto ķīmijterapiju, pēc tās, audzējam samazinoties - operāciju.

Jūlija beigās Vija saņēmusi vienu ķīmijterapijas kursu, vienu nakti jau varējusi gulēt bez vemšanas. Svētdien Vijas vīrs Arturs informēja, ka arī pēc otrās ķīmijterapijas Vija jutas salīdzinoši labi. Uz desmit dienām abi atbraukuši mājās.

"Pašlaik Vija jūtas laimīga, jo ir sabučojusi un samīļojusi mazās mīlulītes. Pozitīvo emociju ietekmē pašsajūta ir vēl vairāk uzlabojusies, nogurdinošā vemšana ir mazinājusies un uzņemt šķidrumu ir kļuvis vieglāk."

Trešdien Vija kopā ar vīru lidos atpakaļ uz Izraēlu, kur uzsāks trešo ķīmijterapijas kursu, kuru veiks nedaudz saudzīgākā veidā - caur portu. "To visu mēs varam darīt tikai pateicoties jūsu atbalstam, tāpēc vēlreiz visiem ziedotājiem sirsnīgs paldies par mīlestību un sniegto palīdzību," raksta Vijas vīrs.

Atgādinām, ka ziedojumu piesaiste portālā "ziedot.lv" vēl netiek noslēgta pēc ģimenes lūguma to turpināt, jo visas ārstēšanās izmaksas vēl nav zināmas un tiks precizētas atkarībā no ķīmijterapijas rezultātiem.

Ikviens, kurš var palīdzēt, lūgts ziedot šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas