Atpakaļ uz nra.lv

Liepājniece atklāti par "ātro kredītu" jūgu: Domāju, ka sakasīšu naudu un atdošu

Portāls nra.lv 2.janvāris 2018, 13:24
 
EPA/SCANPIX
Liepājniece Olita (vārds ir mainīts) atklāti pastāstījusi par to, kā viņa iekļuva "ātro kredītu" apburtajā lokā. Diemžēl, tas ir tikai viens no negatīvās pieredzes stāstiem.

Pirms dažiem gadiem Olita nokļuva ātro kredītu apburtajā lokā.

"Nupat biju sākusi studēt Rīgā - jauni draugi, ballītes. Kādā nedēļas nogalē biju sarunājusi iet tusēt, bet vecāku piešķirtā kabatas nauda jau gāja uz beigām. Tā nu nolēmu paņemt ātro kredītu," sievietes teikto citē laikraksts "Kurzemes vārds".

Tolaik viņai bija tikai 19 gadu, summa nebija liela, tāpēc likās - gan jau kaut kā izdosies to naudu atdod. Par to, ka ņēmusi "ātro kredītu" jauniete pat aizmirsusi, taču tad viņu realitātē atgriezusi elekreoniskā vēstule no kredīta devēja. Tajā bija teikts, ka atmaksas termiņš nokavēts, summai jau pievienoti kāvējuma soda procenti un nauda steidzami jāatdod, citādāk kredīta devējs vērsīsies tiesā.

Olita bija nobijusies, taču bija kauns kādam lūgt palīdzību.

"Vienīgais variants, ko tad varēju izdomāt - jāņem vēl viens kredīts. Paņēmu, nomaksāju pirmo. Joprojām šķita - gan jau kaut kur sakasīšu naudu un atdošu," atceras Olita.

Taču tas nebija izdevies. Drīz vien viņa e-pastā saņemusi brīdinājumu no otras kredītu kompānijas. Tad Olita ņēmusi trešo "ātro kredītu".

Drīz vien kā sniega bumba parāds savēlies tik liels, ka Olita sapratusi - diez vai to izdosies atdot pašas spēkiem.

Avots: liepajniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:43

Jaunākās diskusijas