Atpakaļ uz nra.lv

Atklājas, cik sliktos apstākļos jāstrādā ugunsdzēsējiem Latvijā

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 20.maijs 2018, 16:05
 
F64
Portālā "sudzibas.lv" pausts uzskats, ka pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem ir slikta attieksme.
Drausmīgi, ka valsts nevar nodrošināt pašu minimumu un darbiniekiem pašiem jānes un jātur skapītī papīra rullis un ziepes.

Sūdzībā minēts piemērs par Bauskas VUGD depo.

"​​​​Ir redzētas sūdzības par ugunsdzēsēju darbu, bet nez kāpēc neviens ugunsdzēsējs neiesniedz sūdzību par darba apstākļiem. Piemēram, Bauskas VUGD ugunsdzēsējiem netiek nodrošinātas elementāras higiēnas preces (piem. tualetes papīrs, ziepes, salvetes, utt.) , bet vadībai gan ir. Par ko tā ir izpelnījusies tādas ekstras?
Drausmīgi, ka valsts nevar nodrošināt pašu minimumu un darbiniekiem pašiem jānes un jātur skapītī papīra rullis un ziepes.
Apkopējai jāmazgā grīda bez jebkādiem tīrīšanas līdzekļiem, ar vienkāršu ūdeni. Vai tā ir visur vai tikai Bauskas VUGD?" teikts sūdzībā.

Jāatgādina, ka arī Valsts kontrole nesen pārmeta VUGD darba organizāciju. Tostarp, tika norādīts uz situācijām, kad ir izbūvēti nesamērīgi lieli jaunie depo, taču tajos ir pietrūcis finansējums iegādāties, piemēram, veļas mašīnas un veļas žāvētājus, tādēļ ugunsdzēsējiem un glābējiem savs darba apģērbs ir jāmazgā mājās, kaut gan jaunuzceltajās depo telpās ir ierīkotas telpas, kuras paredzētas tieši šim mērķim.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas