Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Dimiters: Linda Leen apgāna Svētā Sīmaņa baznīcu Valmierā

© F64

Beidzamajā laikā skaļākie skandāli un notikumi saistīti ar pašmāju šovbiznesa industriju. Šoreiz pēc pilnas programmas ar pikantām ainām izcēlušies mūziķi. Šarmantā un allaž mainīgā Linda Leen radījusi videoklipu ar lesbiešu mizanscēnu, savukārt miljonāra Valērija Maligina topošais znots Mārcis Judzis grupas «RYGA» jaunajā videoklipā nodarbojas ar seksu, tādējādi atainojot 2016. gada aktuālākās un skaļākās problēmas.

Grupa «RYGA» jaunās Ziemassvētku dziesmas «Merry Christmas» videoklipā attēlo improvizētu Santa Klausa darbnīcu, kur Santa Klauss uzklausa daudzu valstu un organizāciju vēlmes par to, ko tie vēlētos saņemt šajos Ziemassvētkos. Izrādās, ka rūķu sagatavotās dāvanas (atjaunojamā enerģija, mājvietas, mīlestība un savstarpējā iecietība) nevienam nav vajadzīgas. Dzirdot šīs trakās vēlmes, Santa Klauss ar rūķu komandu un Sniegbaltīti neiztur spriedzi un «noraujas». Santa Klauss un Sniegbaltīte ķeras pie demogrāfijas uzlabošanas, bet, lai to izdarītu, ir jānojauc sistēma VID mājas veidolā.

Pašmāju mūzikas mīļotāji pēc grupas «RYGA» jaunā Ziemassvētku dziesmas videoklipa noskatīšanās arī neklusē un savos komentāros nebaidās to asi kritizēt un nopelt. «Tas ir Jūsu veltījums Ziemassvētkos? Jūs tak esat viena degradēta pi…. banda!» Vai arī kāds dziesmas klausītājs raksta: «Vīri, kuri šo dziesmu dzied, jums tiešām ir nepieciešamas smadzenes un intelekts!» Taču ir arī ļaudis, kam patīk jaunā dziesma: «Viennozīmīgi labāks apsveikums par mācītāja sprediķi baznīcā.» Grupai «RYGA» ir izdevies izprovocēt klausītājus, vajadzīgais efekts ir panākts, jo vienaldzīgo nav.

Divas grupas «RYGA» dziesmas («Candyman» un «Summerfest») ir iekļuvušas «Grammy» balvas pirmās atlases kārtas balsojumā un vēl cīnās par iespēju tikt nominētām. Paralēli tam grupas dziesma «Candyman» tiek atskaņota vairāku Vācijas radiostaciju pleilistēs un pamazām gūst atpazīstamību Vācijā, Austrijā un Šveicē. Aprīļa vidū grupa plāno doties Eiropas koncerttūrē, lai iepazīstinātu klausītājus ar jaunā albuma materiālu.

Dimiters: «Linda Leen apgāna Svētā Sīmaņa baznīcu Valmierā»

Arī dziedātāja Linda Leen ar savas jaunās dziesmas «Beyond velvet skin» videoklipu sacēlusi pamatīgu vētru, jo videoklipā dziedātāja redzama Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcā, kur spēlē ērģeles, tad kadrā redzamas rotaļīgas lesbietes, kā arī pati Linda maigojas ar kādu puisi klipa sižetā. Dziedātājs, komponists un dzejnieks Kaspars Dimiters, reaģējot uz Lindas Leen jauno videoklipu, arī sarakstījis dziesmu «Latvi piesmieto vēl dievnamā smej Linda» kā veltījumu pēdējā laikā plaši apspriestajiem notikumiem politikā un arī šovbiznesa industrijā. Dimiters savas dziesmas ievadvārdos vēsta: «2016. gada Adventes laikā ar video «Beyond velvet skin» Linda Leen apgāna Svētā Sīmaņa baznīcu Valmierā.» Savukārt Lindai par savu dziesmu un klipu ir cits viedoklis, ko viņa vēlējusies nodot saviem klausītājiem: «Es ticu, ka ir daudz gudru, apzinātu un domājošu cilvēku, kas idejas un priekšstatus, ko piedāvā informācijas lauks, neapēd nepārstrādātā veidā, bet gan izzina pasauli, sevi un citus paši. Jo autoritātes ir cilvēki. Garā lieli vai mazi, bet tikai cilvēki. Ar savu neizdzēšamo un nemaināmo ģenētisko kodu, intelekta līmeni, sievu/vīru, bērniem, miesu, slimībām, ikdienu, instinktiem, bailēm, ar globālām vai triviālām idejām, bet neizbēgami savas cilvēcības, subjektivitātes ierobežoti. Tāpēc šinī info pārbagātības laikā ir tik svarīgi izsvērt, domāt, būt sev. Apzināties. Akli sekot varēsim gaismai tuneļa galā, uz šīs zemes savam iekšējam barometram.» Jau nākamā gada 11. janvārī Linda Leen izdos trešo autordziesmu soloalbumu «Digital Church».