Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Cilvēki sašutuši par jauniešu uzvedību teātrī

© ekrānšāviņš no video

Kāds teātra apmeklētājs, kurš ar bērnu bija devies uz Latvijas Nacionālā teātra izrādi "Sudraba slidas", ir vērsies pie raidījuma "Bez Tabu" ar satraucošu ziņojumu par skolēnu uzvedību izrādes laikā.

Sašutušais teātra apmeklētājs raksta: “Bijām teātrī trešo gadu pēc kārtas uz “Sudraba slidām”, bet pirmo reizi uz bērnu izrādi darba dienas vakarā, kad teātrī ir liels bērnu īpatsvars, kas teātri apmeklē kopā ar klasi un skolotāju. Nu vai ziniet! Es biju šokā! Kādēļ vest baru ar bērniem uz izrādi, ja tas bars vispār neprot teātrī uzvesties? Runājās, bakstās, kliedz, dauza kājām, skatās telefonos, filmē, skraida no vienas vietas uz otru, vicinās ar rokām, viens otru pa vidu nolamā, meičas vēl piedevām ik pa brīdim iziet uz tualeti…”

Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis skaidro, ka šādi gadījumi nav retums. Ir pat nācies piedzīvot, ka aktrise pārtrauc izrādi, jo jaunieši pārāk aktīvi savos mobilajos tālruņos seko līdzi futbola spēlei. Šajā gadījumā skola bija mēģinājusi iesūdzēt teātri tiesā par izrādes pārtraukšanu, tomēr abas puses vienojušās par mierizlīgumu. Rubenis arī skaidro, ka liela atbildība ir jāuzņemas gan vecākiem, gan skolotājiem, kuriem ir jāstāsta par to, kā uzvesties teātrī.

Arī vairāki aktieri skaidro, ka skatītāju kņada uz skatuves ir jūtama un bieži vien tā traucē spēlē izrādi.