Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Skolu audzēkņi par pusdienu naudu piedalās pārtikas loterijās

© Ekrānuzņēmums no video

Kāda sašutusi Maltas vidusskolas skolēna mamma vēsta, ka skolas kafejnīcā bērniem, pērkot sulas un biezeņus, tiek piedāvāts piedalīties loterijā. Rezultātā bērni iztērē visu pusdienu naudu, lai tikai mēģinātu iegūt balvu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Uz skolas kafejnīcas durvīm ir novietota afiša, kurā rakstīts: "Pērc jebkuru sulu vai biezeni un saņem loterijas biļeti. Nokasi un laimē!"

Skolēna māte uzskata, ka šāda akcija skolā nav ētiska. Turklāt, ja viens bērns jau laimējis, cits arī grib, un tā jau veidojas sava veida azartspēle skolas paspārnē. Tomēr skolas vadība pat nenojauš par to, ka šāda veida azartspēles norit skolas telpās. Maltas vidusskolas direktore atzīst, ka viņai nebija ne jausmas par šāda loterijas eksistenci. Viņa apgalvo, ka ja būtu zinājusi, tad noteikti to neatļautu.

Tirdzniecības punktam atļauju nomāt telpas mācību iestādē izsniegusi vietējā pašvaldība, nevis skolas vadība. Pārdevēja skolas direktori par loteriju neesot informējusi, jo noteikumi to arī neparedzot. Turklāt loterijas rīkošanai bijusi atļauja un tā dod tiesības rīkot loteriju mācību iestādēs visā Latvijas teritorijā.

To apstiprina arī Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija. Likums neatļauj skolās rīkot azartspēles, bet loterijas nav aizliegtas, tostarp pārtikas produktu. Mācību iestādes vadītajam gan esot jāzina, kas notiek viņa skolā un tās teritorijā, tostarp, kādas akcijas tiek rīkotas.