Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Skandalozi

Jaunumi Strazdauskaites slepkavības lietā: Aizdomās turētie stājas tiesas priekšā [papildināts]

© SCANPIX

Šodien no rīta policija Viļņas pilsētas rajona tiesā nogādājusi visus sešus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par Ievas Strazdauskaites slepkavību, vēsta Lietuvas ziņu portāls "15min.lt".

Visi vīrieši tiesā nogādāti agrā svētdienas rītā ap plkst. 07.30.

Tiek vēstīts, ka pagaidām neviens no aizdomās turētajiem nav sniedzis liecības ģenerālprokurora birojā, jo šodien tiesā tiks lemts par šo vīriešu tālāko likteni.

Kā vēsta portāls "delfi.lt", tad tiesas sēde notikusi aiz slēgtām durvīm un žurnālistiem neesot atļauts tur atrasties.

Pēc portāla "delfi.lt" rīcībā esošās informācijas, prokurors Gintas Ivanauskas vēsta, ka ka tad, kad tiesa noteiks aizdomās turētajiem arestu, vīriešus par notikušo varēs iztaujāt vairāk. Šobrīd ir plānots, ka šodien tiks uzklausīti četri no sešiem apsūdzētajiem.

Šobrīd ir zināms, ka vienam no apsūdzētajiem, kā drošības līdzeklis, ir piespriests 3 mēnešu arests. Saskaņā ar likumu, tas ir stingrākais drošības līdzeklis, kas ir piemērots apsūdzētajam.

Kā iepriekš ziņots, piektdien atrasta mirusi 26 gadus vecā lietuviete Ieva Strazdauskaite, kura bez vēsts pazuda svētdien, 5. martā, mērojot ceļu ar automašīnu no Pluņģes uz Viļņu.

15min.lt jau iepriekš ziņoja, ka pašreizējā informācija liecina, ka aizturētie ir romu tautības vīrieši. Sociālajos tīklos atrastā informācija liecinot, ka vien no viņiem dzīvojis greznībā, pārvietojies ar septītās klases "BMW" markas automašīnu un nesen apprecējis meiteni no Latvijas. Vīrietis nēsājis luksusa rokas pulksteņus, zelta rotaslietas un tērpies šikos uzvalkos. Viņa vājība esot bijušas dārgas mašīnas.