Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Skandalozi

SKANDĀLS: Ērgļu iedzīvotāji sašutuši par skolotājas nepiedienīgajiem foto

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Ērgļu iedzīvotāji ir sašutuši par kādas Ērgļu pusē strādājošas sporta skolotājas sociālajos medijos publicētajām fotogrāfijām, kurās redzamas alkohola pudeles, skūpstīšanās ar citām sievietēm un ļoti atklāti sievietes auguma foto, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Audzēkņi par skolotājas profesionalitāti izsakās dažādi. Kāda jauniete atzīst, ka skolotāja ļoti labi vada stundas, savukārt kāds cits skolēns apgalvo, ka sporta stundas vairāk atgādinot deju pulciņu. Tomēr visi aptaujātie skolēni atzīst, ka izskanējusī informācija par to, ka skolotāja ar skolēniem kopīgi lieto alkoholu, varētu būt patiesa, tomēr neviens to nav redzējis savām acīm.

Ērgļu Vidusskolas direktore skolotāju slavē, bet atzīst, ka šī skolotāja skolā strādā kā jaunsardzes vadītāja un par sporta skolotāju strādā tehnikumā. Direktore slavē skolotāju par viņas ieguldīto darbu jaunsardzes attīstībā.

Apvainotā skolotāja stāsta: ''Es nekad nebiju iedomājusies, ka ar šāda veida foto es pārkāpju kaut kādas normas. Tagad es to apzinos. Par kopēju alkohola lietošanu ar bērniem vispār nevar būt ne runas, jo es pati alkoholu nelietoju.'' Viņa pieļauj, ka, viņasprāt, krietni pārspīlēto sūdzību rakstījis kāds no tehnikuma audzēkņiem, kuram nav patikusi viņas stingrība sporta stundās. Ērgļu puses iedzīvotāji apgalvo, ka jau izsenis starp Ērgļu vidusskolu un tehnikumu valda saspīlētas attiecības.

IKVD Uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts apgalvo, ka katram skolotājam ir jāizvērtē, kādus attēlus likt savos sociālo portālu profilos. Šajā gadījumā ētikas normu pārkāpums ir, bet, ja skolotāja savu kļūdu ir sapratusi, nekādas sankcijas nesekos. Tomēr vēl notiks izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai tiešām notikusi skolotājas apmelošana.