Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Kramiņš raidījuma laikā "saķeras" ar Viņķeli; deputāte ēteru pamet asarās

© Ekrānšāviņš/"Preses Klubs"

Piektdienas, 7. aprīļa,Rīga TV24 raidījums "Preses klubs" norisinājās daudz augstākos toņos nekā ierasts. Apmainīšanās ar apvainojumiem notika starp Saeimas deputāti ("Vienotība") Ilzi Viņķeli un Vokālās akadēmijas vadītāju Edgaru Kramiņu.

Uz piektdienas "Preses klubu" aicinātie viesi bija Ilze Viņķele, Edgars Kramiņš un žurnālists Ansis Bogustovs. Asākas vārdu pārmaiņas bija jau komentējot raidījuma pirmo tematu par piektdienas pēcpusdienā notikušo teroraktu Stokholmā.

E. Kramiņš norādīja, ka Eiropā notiekošajos teroraktos vainojamas gan bēgļu plūsmas, gan liberālā politika Eiropā. "Latviešiem es vienkārši teiktu: ja jūs vēlaties, lai arī Latvijā šī situācija ar laiku nobriest, nu tad jums visiem vajadzētu atbalstīt, kā mēs zinām, iepriekšējās Saeimas vēlēšanās visvairāk svītroto politiķi Viņķeles kundzi un viņas "Vienotību", jo tik ļoti, kā šis politiskais spēks ienīst Latviju, latviešu valodu, latviešu tautu un ved uz šo liberālismu.... Tas viennozīmīgi novedīs pie konflikta," pauda E. Kramiņš.

Mūzikas pedagoga teiktajam deputāte norādīja, ka nevēlas "šādus murgus" komentēt, jo Kramiņa kungs neizprotot, kas ir liberālisms, kā arī notikumus Sīrijā. Turpinoties diskusijai politiķe E. Kramiņa viedokli nosauca par stulbumu.

Arī turpinoties raidījumam abi viesi pacēla balsi, nekautrējoties apmainīties ar apvainojumiem līdz deputāte atteicās runāt un izplūda asarās. Pēc reklāmas pauzes I. Viņķele studiju bija pametusi un raidījums turpinājās ar E. Kramiņu un A. Bogustovu uz viesu dīvāna.