Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Laucinieki sašutumā: LTV rāda un izceļ tikai slikto reģionos

© Ekrānuzņēmums no video/ Tautas Panorāma

Marta beigās Latvijas Televīzija nāca klajā ar jaunu raidījumu "Tautas Panorāma", kā mērķis ir novērtēt pašvaldību vadības darbu. Tomēr vairāki reģionu iedzīvotāji ir sašutuši par šajā raidījumā pausto, jo tur, galvenokārt, tiek atainotas negatīvās lietas, vēsta portāls "Novados.lv"

Līdz ar raidījuma parādīšanos ēterā, portāls “Novados.lv” saņēma vairākas vēstules un zvanus no Pierīgas un pārējo reģionu iedzīvotājiem, kuri pauž sašutumu un neizpratni par raidījumā atspoguļoto novadnieku dzīvi.

Arī portālā "Tautas balss" ir aplūkots šis temats un tiek rakstīts: ''Paskatoties sižetus un nezinot neko par dzīvi konkrētajās pašvaldībās, nākas secināt - Latvijā visiem iet ārkārtīgi grūti, pie varas esošie pašvaldībās neko nedara un pat moka vietējos iedzīvotājus, bizness nevedās, daba tiek piesārņota, cilvēku nav. Bet vai tā tiešām ir patiesā aina, vai Latvijas Televīzijai ir kādi īpaši iemesli, kādēļ sabiezināt krāsas un sēt sabiedrībā negatīvismu, atspoguļojot tikai šo vienu kritisko viedokli?''

Kā portālam "Novados.lv" norāda vairāku novadu iedzīvotāji, ar LTV raidījuma palīdzību tiek radīts iespaids, ka viss ir slikti un nekas labs novados nenotiek, lai gan tā nav tiesa. It īpaši sašutuši par redzēto ir Valmieras pilsētas iedzīvotāji, kuri uzsver, ka sižetā neesot neviena pozitīva viedokļa, lai gan daļa nointervēto valmieriešu atzinīgi vērtējuši pilsētas attīstību. Viņi gan sižetos nav tikuši iekļauti. Bija arī sašutuma pilni zvani no Valkas un Beverīnas novada.

Pēc portāla "Novados.lv" domām, iedzīvotāji ne bez pamata ceļ trauksmi par notiekošo un var tikai pievienoties viņu vēlmei ar sūdzību vērsties Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē, lai izskatītu LTV kompetenci un raidījuma atbilstību sabiedrisko mediju likumam.