Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

TAUTA ŠŪMĒJAS: Vai tas ir normāli - 9000 eiro nodoklis par savu mājokli?

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Lai arī 11. aprīlī Ministru kabinets neatbalstīja nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atcelšanu vienīgajam mājoklim, tā vietā rosinot mazināt kadastrālās vērtības ietekmi uz NĪN aprēķinu, facebook dobubiedru grupa "Par NĪN (nekustamā īpašuma nodokļa) ATCELŠANU vienīgajam īpašumam-mājoklim!" turpina savu aktīvu darbību - cilvēki turpina paust savu sāpi, pārdomas un piedzīvoto saistībā ar NĪN.

Piemēram, Rasma Pāvuls-Pāvuliņa raksta: "Ar visu savu sirdi un dvēseli pievienojos savas tautas lūgumam: Valdība -Jums ir jāizprot savas latviešu tautas liktenis un jāļauj piepildīties tautas lūgumam un cerībām atcelt NĪN nodokli vienīgajam īpašumam, jo tauta nespēj pacelt Jūsu uzliktā nodokļa smagumu, tauta tiks izlikta no savām tēvu-tēvu mājām un tik daudz nabadzības visapkārt sen nav redzētas Latvijā, jo jaunie lielāko tiesu aizbraukuši meklēt labāku dzīvi.

Bet vecie, nespējīgie, nabagi un pensionāri ar viszemākajām pensijām visā ES nu patiesi nav spējīgi nomaksāt NĪN. Vai Jūs vēlaties pieredzēt kaunu visā ES, kad no mājām un dzīvokļiem tiks izlikti cilvēki un mētāsies pa patversmēm un ielām vai pat dzīvos zem tilta?"

Māris Kalve: "Nupat parosījos pa Rīgas būvvaldi Amatu ielā 4. Iemesls - vajag konsultāciju studijas telpu rekonstrukcijas papīru nokārtošanai (tai pašai, kur šogad par 100m2 jāmaksā 800EUR), jānodod ekspluatācijā. [...] Nācās gaitenī pārmīt vārdus ar bēdubrāli, viņam ģimenes māja Mežaparkā. Nodoklis šogad - 9000 EUR. Jā 9 ar 3 nullēm.

Nezinu, cik liela māja, esot 4 bērni viņam. Un sapratu, ka kaut kas arī ar būvatļauju netā, šis nu jau 3 mēnešus staigājot ar papīriem 2x nedēļā, izmisis reāli. Cilvēki, bet.. DEVIŅI TŪKSTOŠI nodoklis par savu māju. Nožēloju ka nepajautāju vārdu, goda vārds taisnība. Pārjautāju 3 reizes, jo neticēju savām ausīm."