Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

ŠAUSMINOŠI: Sirmgalvi pārbiedē nelūgti viesi

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Sirmgalvis Kārlis Lielpēteris 20. marta naktī piedzīvojis pamatīgu izbīli, kad neilgi pirms pusnakts viņa mājās Kubulu pagastā ielauzās divi vīrieši un viena sieviete, apgalvojot, ka esot no policijas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tajā vakarā Kārlis esot aizgājis gulēt laicīgi - ap plkst. 22.00. Tomēr neilgi pirms pusnakts viņu pamodinājusi trokšņošana mājas ārpusē. "Baigi sāka sist pie logiem un durvīm un spīdināja logos baterijas. Kā es attaisīju durvis, tā viņi uzreiz iesprāga - trīs gabali iekšā. Mani pielika pie skursteņa un pirmais bija jautājums, ka es pulksten 11 esmu šāvis, lai es atdodu šaujamo," stāsta Kārlis. Vīrietis kādreiz ir bijis zemessargs, un daļa no ekipējuma vēl ir saglabāta, tomēr ieroču viņam nav.

Iespējamie policijas darbinieki pavadījuši Kārļa mājās veselu stundu, cītīgi pārmeklējuši visas maliņas, arī pagalmā esošās garāžas un automašīnas. Tad, neko neatraduši, devās prom. Pensionārs pēc tam vairs nav varējis aizmigt, arī strauji uzkāpis asinsspiediens, un kopš tās nakts lieto medikamentus.

Kārlis ir sašutis, jo neviens no iespējamajiem policistiem neesot uzrādījis personu apliecinošu dokumentu vai policista apliecību. Viens no trijotnes tikai esot teicis, ka ir no policijas, bet nekādus sīkākus paskaidrojumus nesniedza. Tāpēc Kārlis ar iesniegumu ir vērsies atbildīgajās varasiestādēs.

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins stāsta: "Valsts policija šādu iesniegumu ir saņēmusi un, izvērtējot visus apstākļus, kas tika minēti iesniegumā, tas tika nosūtīts Latgales reģiona pārvaldes vadībai, lai tiktu noskaidroti konkrētās lietas apstākļi un tiktu izvērtēts, vai policisti rīkojušies atbilstoši likumam." Policija arī informē, ka 20. marta vakarā esot saņemta anonīma ziņa par iespējamu noziedzīgu darījumu. Ziņā teikts, ka agrāk tiesāts vīrietis uzvedas agresīvi, glabā pie sevis ieroci un, iespējams, pie sevis tur jaunu sievieti.

Atbildība var iestāties arī pašam ziņotājam, ja viņš apzināti sniedzis nepatiesu informāciju. Bet tad ir jāpierāda, ka tā tiešām bijusi apzināta maldināšana, nevis vienkārši aizdomas par iespējamu likuma pārkāpumu.