Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

ABSURDS: Vācijas pilsonis uzaicināts piedalīties Latvijas pašvaldību vēlēšanās

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Kāds Vācijas pilsonis, kurš Latvijā dzīvjis tikai dažus mēnešus, pastkastītē no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes ir saņēmis uzaicinājumu ierasties Latvijas pašvaldību vēlēšanās, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Par šo vēstuli raidījuma žurnālistiem pavēstījis kāds vīrietis, kurš Vācijas pilsonim izīrējis dzīvojamo platību laikā, kad viņš dzīvojis Latvijā. Dzīvokļa īpašnieks vēsta: "Šis kungs [Vācijas pilsonis] kādu brīdi strādāja Latvijā par skolotāju, pēc tam 2016. gada sākumā atgriezās Vācijā, jo līgums tika pārtraukts - tagad, izrādās, viņam ir tiesības vēlēt pašvaldību."

Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas pārstāve skaidro, ka ar vācu valodas skolotāju tika noslēgts līgums uz diviem gadiem, tomēr sarežģījumi privātajā dzīvē, vācietim lika līgumu pārtraukt un atgriezties dzimtenē.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāve Santa Jonāte: "Tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās ir Latvijas un Eiropas Savienības pilsoņiem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Protams, ir arī nosacījums, ka Eiropas Savienības pilsoņiem jābūt iekļautiem iedzīvotāju reģistrā ne vēlāk kā 90 dienas pirms vēlēšanām. PMLP šogad ir izsūtījuši vairāk nekā 15 000 uzaicinājumus Eiropas Savienības pilsoņiem piedalīties Latvijas pašvaldību vēlēšanās. Tomēr tas nenozīmē, ka viņi visi dzīvo Latvijā. Tas nozīmē, ka viņi ir deklarējuši savu dzīvesvietu šeit."