Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

NEŽĒLĪGI: Vīrieši noskatās slīkstoša kolēģa nāvē un nepalīdz viņam

Attēlam ir ilustratīva nozīme © scanpix

Trīs vīrieši Vācijas pilsētā Minhenē stājušies tiesas priekšā par to, ka necentās palīdzēt slīkstošam kolēģim, bet vienkārši noskatījās viņa nāvē, vēsta "The Local".

Prokurori apgalvo, ka vīrieši 2015. gada maijā izaicināja savu kolēģi ielekt upē, bet pēc tam, kad viņš to izdarīja un saviem spēkiem netika no mutuļojošās upes ārā, kolēģi nepalīdzēja nelaimē nonākušajam vīrietim, bet gan raudzījās no malas. Tiesa divus vīriešus atzina par vainīgiem, bet vienu par līdzvainīgu sava kolēģa dzīvības neglābšanā. Tiesa viņiem piemēroja vairāku tūkstošu eiro naudassodu.

Tiek vēstīts, ka visi nelaimē iesaistītie vīrieši strādājuši kādā dzelzceļa apkalpes uzņēmumā. Ceturtais kolēģis vārdā Stefans kādu dienu esot darbā ieradies ar nokavēšanos un bijis pamatīgā reibumā. Viens no kolēģiem ar Stefanu noslēdza derības, kuru viens no punktiem bija ielēkšana upē.

Vairākas dienas pēc tam, kad Stefans noslīka, viņa māte vērsās policijā un izsludināja vīrieti meklēšanā, jo kolēģi, kas noskatījās Stefana nāvē par nelaimi nebija ziņojuši ne policijai, ne citiem glābšanas dienestiem.

Trīs nedēļas pēc notikušā tika atrasts Stefana līķis un viens no viņa kolēģiem nespēja sadzīvot ar nodarījumu un atzinās policijai par to, kā viss patiesībā notika.