Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Kāds nelietis spīdzina un sašauj kaķi; mājas mīlulis mirst

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Liepājnieces Ineses Gulbes ģimenei pedējās nedēļas bijušas skumju pilnas - pazudis viņu mīlulis - 12 gadus vecais runcis Picis, taču, kad atradies, viņu nav izdevies glābt. Kaķis ticis spīdzināts, raksta liepajniekiem.lv

Runcis mēdza pa dienām doties apgaitā pa tuvējo apkārtni, ieklīdis pie kaimiņiem, bet vienmēr atgriezies. Aprīļa sākumā Picis neraksturīgi saviem paradumiem pazudis uz vairākām dienām. Atradies tikai 7. aprīļa pēcpusdienā. Kaķim nav klausījušas pakaļkājas.

Runčuks aizvests pie veterinārārstes. Uzstādīta sākotnējā diagnoze - lauzta pakaļkāja. Lai to apstiprinātu, Picis nosūtīts uz rentgenu Mežu ielas klīnikā. Tur atklājies, ka runcis ir sašauts - viņa ķermenī bija redzama lode.

Kad nav kļuvis labāk, Picis aizvests uz Grobiņu pie veterinārārstes, kura ir ģimenes radiniece. Viņa diagnosticējusi, ka piedevām Picim ir atrauta daļa astes. "Tas nozīmē, ka bija turēts aiz astes, spīdzināts un uz viņu šauts no tuva attāluma," skaidro I. Gulbe. "Lode bija pārtaisīta. Tātad šauts speciāli, nevis nejauši trāpīts."

Kaķīti mēģināts glābt, injicējot medikamentus, taču nekādu uzlabojumu nav bijis. Tādēļ pagājušajā ceturtdienā pieņemts smags lēmums Pici iemidzināt, atbrīvojot viņu no turpmākām ciešanām.

Avots: liepajniekiem.lv