Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

ABSURDS: Mājas iedzīvotājiem piestāda rēķinu par neko

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Mežciemā kāda daudzdzīvokļu nama iemītnieki ir sašutuši par domofona apsaimniekotāja piestādīto rēķinu par iepriekšējiem 8 gadiem, lai gan viņi uzskata, ka viss jau ir samaksāts un šī ir naudas izkrāpšana, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Kopējā summa ir 55,80. Un rēķins ir izrakstīts par abonentmaksu par kāpņutelpas čipu sistēmas apkalpošanu. Nu jāsaka kā ir - Latvijā tas skaitās, ka mēģina izspiest naudu. Tā ir naudas izspiešana, jo būtībā rēķins ir par neko. Skaidrs, ka tas ir prettiesiski, jo neviens nevar pieprasīt naudu ar atpakaļejošu datumu. Skaidrs, ka te kāds mēģina iekasēt naudu no visiem lētticīgajiem," pauž mājas iedzīvotājs Jānis. Savulaik par domofona uzstādīšanu jau tika samaksāts uzņēmumam SIA "Vizit" un citas vienošanās neesot bijis.

Nama apsaimniekotājs aicina raidījuma "Bez Tabu" žurnālistus vērsties pie domofona uzstādītāja. Tomēr uzņēmuma priekšnieks no sarunas ar žurnālistiem izvairās.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) jau ir informācija par šī uzņēmuma darbībām un tam jau ir izteikts brīdinājums. PTAC pārstāve Sanita Gertmane vēsta: "Jau 2009. un 2010. gadā arī saņēmām sūdzības un uzsākām izvērtēt to kā kolektīvo lietu un izteicām brīdinājumu." Viņa atklāj, ka sūdzības ir saņemtas arī iepriekšējo divu gadu laikā. Iedzīvotāji ir pamanījuši, ka piestādītajā rēķinā nav norādīts ne dzīvokļa saimnieks, ne rēķina piestādīšanas mērķis. S. Gertmane atzīst, ka šīm lietām rēķinos ir jāparādās.

Gadījumos, ja tiek konstatēta negodīga komercprakse, komersantam draud sankcijas un naudas sods līdz pat 100 000 eiro.