Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

ŠOKĒJOŠI: Vecāki - narkomāni neliekas ne zinis par raudošo bērnu; policija nereaģē

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Kāda jaunā māmiņa 10. maijā rītā Rīgā Tērbatas un Elizabetes ielas krustojumā pamanīja kādu sievieti ar vīrieti, kuri stūmuši bērnu ratiņus. Viņa šim pārim pievērsa uzmanību, jo abi bija acīmredzamā apreibinošo vielu stāvoklī un mazulis ratos izmisīgi bļāva. Sieviete piezvanīja policijai, lai ziņotu par notikušo, tomēr tur viņai palīdzību atteica, vēsta raidījums “Bez Tabu”.

"Ieraudzīju pāri - vīrieti un sieviete, kas ir salietojušies narkotikas. Vispār nekādi. Viņi knapi kājās stāvēja, locījās. Nu tā, ka var saprast, ka cilvēki nav piedzērušies, bet zem narkotikām. Un viņiem ratos bija dažus mēnešus vecs mazulis, kurš ķērca," stāsta jaunā māmiņa, kura bija aculieciniece šim notikumam. Viņa nekavējoties zvanīja Valsts policijai, lai lūgtu palīdzību: "Viņi man jautāja, kur viņi šobrīd atrodas. Es atbildēju, ka viņi pārvietojas un ka nestāv vienā vietā, bet es iešu aiz viņiem, un policija, kad brauks var man atzvanīt un es pateikšu, kur mēs esam." Policijas darbiniece esot atbildējusi, ka policijas uzdevums nav "skraidīt pa centru".

Kamēr notiek saruna, vīrietis sekotāju pamana, acīmredzot saprot, ka ir pamanīti, paņem ratus, pamet līdzgaitnieci un dodas citā virzienā. Viņš iekāpis trolejbusā un jaunā māmiņa vairs nepaspēja viņam izsekot. Uz policiju zvanījis arī jaunās māmiņas vīrs, kurš teicis, ka redz aizdomīgo pāri un var viņiem sekot. Policijai arī nosauca savu telefona numuru, lai viņi varētu pārzvanīt. Tomēr policijas darbinieks atbildējis, ka viņu pienākums nav pārzvanīt.

Valsts policijas Rīgas reģiona policijas pārstāvis Ansis Pumpurs vēsta: "Ko es varu secināt pēc šīs telefona sarunas, ja, kad nu viņa ir notikusi. Adekvāts cilvēks zvana un ļoti korekti paskaidro, kur viņa ir un kas notiek, kādas ir pazīmes un piedāvā savu palīdzību tālāk." Policijas pārstāvis aicina zvanītājus kaut vai e-pasta veidā aprakstīt situāciju, jo tad būs vieglāk uzsākt pārbaudes. Ja tās laikā atklāsies pārkāpumi, būs disciplinārlieta.