Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Jauna tūriste Marokā piedzīvo šausminošu notikumu

© ‎Keimah Tluangi Pa‎/ facebook

22 gadus jaunā Sofija Akisa no Lielbritānijas, apmeklējot Maroku, pie kāda hennas zīmējumu meistara uz ielas nolēma arī sev uztaisīt melnās hennas tetovējumu. Šī izvēle vēlāk pārvērtās murgā, jo sieviete guva nopietnus ķermeņa apdegumus, vēsta portāls "Daily Mail".

Sofija stāsta, ka Agadirā, Marokā viņu uz ielas uzrunājis kāds hennas mākslinieks un piedāvājis viņai par nelielu naudas summu izveidot hennas tetovējumu. Sieviete piekrita, tomēr tā kā viņai ir novērota alerģija pret matu krāsu un cita veida vielām, tad viņa vispirms veica izmēģinājuma testu, kura laikā uz ādas tika uzziesta henna pavisam nelielā daudzumā. Sofija nogaidīja 24 stundas un no alerģijas nebija ne vēsts, tāpēc viņa atļāva hennas māksliniekam apzīmēt visu roku augšpusi.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / scanpix

Pēc dažām stundām Sofijai sākās alerģiska reakcija. Vietās, kur āda saskārās ar hennas krāsu, radās lielas un sāpīgas čūlas. Tā kā visa ģimene jau iepriekš bija paredzējusi nākamajā dienā doties atpakaļ mājās, tas Sofija Marokā apmeklēja aptieku, kurā viņai ieteica dziedinošu ziedi un apsaitēja abas rokas.

Pēc tam, kad lidmašīna nolaidās Turcijā, kur Sofija pašreiz dzīvo, viņa nekavējoties devās uz slimnīcu, kur ārsti apstiprināja, ka sievietei ir sākusies alerģiska reakcija pret melno hennu. Viņai tika nozīmēta speciāla ārstēšanās, lai garantētu, ka uz rokām neparādīsies lielas rētas.

Ārsti norāda, ka tieši melnā henna var izraisīt lielāku alerģisko reakciju nekā brūnā henna. Savukārt Sofija aicina visus uzmanīties un kārtīgi apsvērt, vai cilvēkam ir nepieciešams melnās hennas tetovējums, ņemot vērā ādas apdegumu risku.